• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    RickiDangerous at 2023-07-18 21:10:59+00:00 ID: jsi76zx


    Atomkraft+vind+sol er en perfekt kombination til co2 neutral energi. De kan supplere hinanden.

    Vind + sol alene, giver os problemer om vinteren på vindstille dage. Solenergien er slet ikke nok. Og slet ikke efter solnedgang. Så er vi afhængige af de danske kulkraftværker og import af svensk a-kraft strøm, og norsk hydro energi

    Jeg er ret neutral omkring a-kraft, men dansk energiproduktion mangler en energiform til at supplere når vind og sol ikke er til stede. De nuværende kulkraftværker er en miljøskandale

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        RickiDangerous at 2023-07-19 08:08:17+00:00 ID: jskbasl


        Alt hvad jeg har læst om ptx går ud på at omdanne overskydende elektricitet til brint, som skal bruges til brintbiler, brintskibe etc. Det er en fin udnyttelse af overskydende grøn energi.

        Men hvis vi mangler strøm på en overskyet,vindstille dag, så bliver vi nødt til at brænde brinten igen for at drive turbiner som kan lave elektricitet og sende det tilbage i nettet igen. Jeg kan ikke finde nogen diskussion af dette setup, og heller ikke nogen beregninger på udnyttelsesgraden. Er det praktisk muligt at opbevare energi nok til hele danmark i flere dage?

        For hvis det ikke kan lade sig gøre er ptx ikke en løsning til denne problemstilling

        PS: Tak for alle de mange downvotes. Det er skønt at have en saglig diskussion

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          ninjago_jim at 2023-07-19 08:47:07+00:00 ID: jske7hl


          Teknisk er det ikke noget jeg frygter om vi kan opbevarer energi længe nok - hvor økomisk rentabel det bliver er imo lidt et åbent spørgsmål endnu (basalt set hvad udnyttelsesgraden er).

          Lagring til mange dage må i et eller andet omfang være løst i og med vi allerede har gaslagre med 12TWh kapacitet. https://ing.dk/artikel/dong-saelger-gaslager-til-statens-energiselskab-i-milliardhandel. Danmark bruger 36TWh electricitet årligt (dette stiger selvfølgelig). Det må være rigeligt.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            RickiDangerous at 2023-07-19 09:04:34+00:00 ID: jskfi1a


            Tak for linket. De 12TWh kapacitet er vel i brug allerede i dag? Jeg får ud fra at det bruges til industri, opvarming og lign. Men det tyder på at det så er muligt at bygge ny kapacitet til at opbevare energi nok.

            Så er der kun det økonomiske spørgsmål tilbage. Diskussionen her udsprang jo af at prisen pr mwh for a-kraft er højere end for feks vind. Findes der nogen beregninger eller estimater for hvad prisen pr mwh bliver når der energien har været omdannet til brint, opbevaret, og brændt af igen?