• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    RedundancyDoneWell at 2023-07-18 13:13:00+00:00 ID: jsg74en


    Det er en forsvindende lille del af elafgiften, der går tilbage til subsidiering af el. Det meste ryger i statskassen til andre formål.

    Myten om verdens dyreste strøm i Danmark er meget udbredt. Men den er forkert. Vi har faktisk ret billig strøm. Nogle af de virkeligt dyre lande er UK og Frankrig, som har en del atomkraft. Ironisk nok er den franske atomkraft stærkt subsidieret og har alligevel svært ved at klare sig. Så glem kampråbene om subsidier. Det giver bare bagslag til din argumentation.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      biheyo at 2023-07-18 13:55:25+00:00 ID: jsgcoj2


      Det er ikke korrekt. Elafgiften går primært til at subsidiere vindmølleprojekter.

      Men hvis den ikke er nødvendig, hvorfor har vi den så?

      Vi har verdens højeste el-priser: https://dk.globalpetrolprices.com/electricity_prices/

      Lige nu ligger vi som den fjerde-dyreste, men det er fordi vi har haft et halvt år med en suspenderet elafgift. Den er tilbage nu så vi har allerede generobret førstepladsen indenfor “hvem har verdens dyreste el?”

      De 56 franske værker er meget gamle og ikke særligt effektive. De har vedtaget at bygge 6 nye, moderne værker til at erstatte nogle af de ældste, det ville de ikke gøre hvis det var for dyrt. Og selv hvis det var, så er det den grønne løsning, hvor vi har valgt en hybrid sort/grøn løsning, de er ansvarlige og tænker bæredygtighed ind i deres energiplanlægning. Det kunne vi lære meget af.

      Polen vil bygge 3 værker, Finland er lige blevet færdige med et og vil bygge et mere. England er i gang og bliver blandt de første med SMR værker i 2029, tyskerne taler om at de har fortrudt de har lukekt deres, mon ikke de ender med at bygge SMR værker? Selv Norge er begyndt at tale om det ikke kunne være en god ide for dem også.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        RedundancyDoneWell at 2023-07-18 13:57:32+00:00 ID: jsgcz9f


        Vi har elafgiften, af to grunde: Der skal penge i statskassen, så vi kan drive skoler og sygehuse, og man har historisk gerne villet begrænse forbruget af el.

        Nej, elafgiften går ikke primært til at subsidiere vindmølleprojekter. Det er en løgn, som ikke bliver mere sand af at blive gentaget.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          biheyo at 2023-07-18 14:42:16+00:00 ID: jsgj88m


          Det er ikke elafgiften der driver skoler og sygehuse. Så ville man ikke have suspenderet den i et halvt år, hvis den var så vigtig for driften af vort samfund. Den blev indført for at støtte omstillingen til grøn energi.

          Hvor tror du pengene kommer fra til de pristillæg man giver til støtte til vindmøller?