Der er i hvert fald disse måder at håndtere uvisheden på:

  • Man kan benægte uvisheden og benægte, at krisen overhovedet findes.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlig – men samtidig konkludere at det er andre, der er skyld i problemet, ikke én selv.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlig – men samtidig konkludere at problemet er så omfattende, at der intet er, det enkelte menneske kan gøre; man kan lige så godt leve videre som før.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlige – men samtidig konkludere at problemet er så omfattende, at der intet er, det enkelte menneske kan gøre. Eneste udvej er resignation.
  • Man kan blive vred over krisen og protestere.

Jeg er nok i mellem de to sidste


Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Joine vores Lemmy-fællesskab på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/PimasBump at 2023-07-07 06:16:27+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Dankelpuff at 2023-07-07 11:56:51+00:00 ID: jr0hayf


    1. Kina udleder ca 25-30% af verdens CO2. De er også 1.5 millard mennesker. Hvis du tager alle de små lande der hver i sær udleder mindre end 5% CO2 og derfor allesammen har borgere, skyder skylden på Kina, så udleder de små lande til sammen ca 45% af verdens CO2. Så jo det gode gamle danske udtryk “mange bække små gør en stor å” passer perfekt, faktisk “mange bække små udleder mere CO2 end Kina” og det er derfor mindst lige så vigtigt hvad vi foretager os som hvad Kineserne gør, det er selvfølgelig rigtig nok at de små landes klimatiltag skal stemmes igennem mange parlamenter og ikke vedtages af den store kejser og det derfor ikke er helt lige så sexet. Men den der Kina har skylden argument er den vildeste ansvarsforlæggelse.

    Så er du velkommen til at tage ansvaret for 2 for jeg fralægger mig mit. Jeg køber ikke kinesiskt lort og jeg ejer ikke en fabrik.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Potentiel at 2023-07-07 13:51:10+00:00 ID: jr0v3i9


      Næh, men du bor i et land der er del af den koalition der udleder 45% af al verdens CO2. Det er selvfølgelig 100% den enkeltes borgers ansvar, jeg forventer heller ikke at folk går og pisker sig selv som straf. Men hvis du ligger ansvaret totalt fra dig så hver voksen og lad være med at komme med alle mulige undskyldninger.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          trickortreat89 at 2023-07-07 18:59:45+00:00 ID: jr25jar


          Den gennemsnitlige dansker udleder 15 ton CO2 om året, hvis alle mennesker på kloden skulle udlede så meget, ville det svare til at vi skulle have 3 jordkloder udover vores egen. Hvordan tænker du at du har et co2 aftryk på 0 ton om året? Hvis du har knækket denne nød, så synes jeg da virkelig at du burde dele dine guldkorn så vi andre kan følge trop?

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            Dankelpuff at 2023-07-08 00:48:24+00:00 ID: jr3i1kq


            • Jeg rejser ikke
            • Jeg ejer ikke en bil.
            • Jeg cykler hvis det kan lade sig gøre.
            • Jeg bruger primært strøm i nattetimerne.

            AKA jeg har vundet. Der er mine guldkorn. Min udledning er nok i bunden af promillen for Danskere.