Der er i hvert fald disse måder at håndtere uvisheden på:

  • Man kan benægte uvisheden og benægte, at krisen overhovedet findes.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlig – men samtidig konkludere at det er andre, der er skyld i problemet, ikke én selv.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlig – men samtidig konkludere at problemet er så omfattende, at der intet er, det enkelte menneske kan gøre; man kan lige så godt leve videre som før.
  • Man kan anerkende at krisen findes og er alvorlige – men samtidig konkludere at problemet er så omfattende, at der intet er, det enkelte menneske kan gøre. Eneste udvej er resignation.
  • Man kan blive vred over krisen og protestere.

Jeg er nok i mellem de to sidste


Dette indlæg blev automatisk arkiveret af Leddit-botten. Vil du diskutere tråden? Joine vores Lemmy-fællesskab på feddit.dk!

The original was posted on /r/denmark by /u/PimasBump at 2023-07-07 06:16:27+00:00.

  • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Mads_00 at 2023-07-07 08:15:18+00:00 ID: jqzzk2d


    Afværge konsekvenser…

    Hvis man er realist, er man også indforstået med at det kan vi ikke - ikke på en måde hvor vi lander et sted hvor vores nuværende samfundsstrukturer eller levestandard bare tilnærmelsesvis kan bibeholdes.

    IPCC anslog sidste år at ca. 1.3 milliarder mennesker ville blive presset væk fra deres levested i løbet af de næste 30 år ved uændret kurs. Sult, ekstremt vejr, nedbrud af infrastruktur og andre ukontrollerbare konsekvenser af klimaforandring.

    Hvor skal vi gøre af 1.3 milliarder mennesker i nød? Det er ikke bare små øsamfund vi snakker om her.

    Derudover, de etablerede normalt stærke regioner bliver isoleret set også udfordret. Landbrug/fødevareproduktion hele vejen rundt om Middelhavet står PT. til, inde for samme tidsramme, fuldstændigt at forsvinde pga. jorden tørrer ud. Det er bare et enkelt eksempel ud af… flere end vi kan få et overblik over.

    Jeg ved ikke hvor langt der er til et totalt globalt nedbrud. Det kan være vores børn ikke når at se det. Men jeg kan kun forestille mig at et civiliseret globalt samfund, ikke er sådan ret meget længere når alle er sultne, kolde og ikke har nogen realistisk vej til en løsning.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Anonymous_user_2022 at 2023-07-07 08:19:20+00:00 ID: jqzzuas


      Men jeg kan kun forestille mig at et civiliseret globalt samfund, ikke er sådan ret meget længere når alle er sultne, kolde og ikke har nogen realistisk vej til en løsning.

      Det er det vi skal forberede os på. Miner i Middelhavet, hegn mod øst. Tilpas det europæiske landbrug til at kunne leve med de ændrede klimatiske mønstre, hvor regnen bliver mere ujævnt fordelt. Vi er forbi adskillige knækpunkter, og Europa kan vælge mellem at overleve som en lille civiliseret ø i et hav af kaos, eller gå til i det.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        WolfeTones123 at 2023-07-07 08:45:06+00:00 ID: jr01nzv


        Måske skulle vi prøve at arbejde imod forhold, hvor det ikke kommer til, at vi skal skyde klimaflygtninge ved grænserne.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Anonymous_user_2022 at 2023-07-07 08:54:11+00:00 ID: jr02bk0


          Vi er langt forbi det punkt hvor det vindue lukkede. Det er pænt frustrerende at alle dem der mener vi skal gøre noget for at stoppe klimaforandringerne, hele tiden springer til det næste knækpunkt. Vi har haft adskillige i de sidste 20 år, men det er som om ingen tager sig af de konsekvenser de medfører, når vi først er forbi dem.

          Vi er lige begyndt at se hvad den arktiske havis betyder. Løbet er kørt for den, men der er ingen, dig selv inklusiv, der er villig til at italesætte konsekvenserne af 100 gange så mange bådflygtninge på Middelhavet. Der er vi nødt til at være kynisk og indse at vi simpelthen ikke kan absorbere dem. Og at vi iøvrigt ikke længere er i en position hvor vi kan forhindre at der kommer flere af dem.