• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Kiralyfalvy at 2023-09-28 13:04:17+00:00 ID: k2kl0rz


    Der er langt bedre alternativer, de er desværre bare ulovlige og højt stigmatiserede. Ligesom alkohol, som også er et stof, kræver det, at man sætter sig ind i dosering, renhed og eventuelle bivirkninger.

    (Obs - der ses bort fra specifikke psykiske lidelser) Et par stoffer, der for mange, kan bruges en gang hver anden til tredje måned uden væsentlige fysiske eller psykiske mén (moderat brug og i ren form, ikke utestede gadeprodukter): Ketamin (*tolerance), MDMA, THC (oralt, ikke gennem lungerne), lattergas (med oxygen), ren nikotin, kratom (*tolerance), koffein. En gang om måneden til hver anden måned: Størstedelen af psykedeliske stoffer (psilocybin (svampe), LSD, 2-CB), Cannabis, koffein. Dagligt: DMT, Cannabis (*tolerance), koffein (*tolerance).

    Flere af de nævnte fungerer desuden kun godt i sammenhænge, hvor det resterende publikum også benytter sig af dem. Af de nævnte fungerer følgende ofte godt sammen med berusede mennesker: Ketamin, Cannabis, Nikotin, Koffein.

    Af alle de nævnte stoffer, har de en langt mindre skadelig effekt i forhold til alkohol i samme mængde.

    Personligt har jeg lært at nyde et selskab sobert. Det var meget hårdt i starten, da jeg stoppede med at drikke. Jeg plejer nu at tage hjem, når selskabet bliver for beruset til at kunne føre en samtale med, og det har mine venner fuld forståelse over for. Desuden den bedste beslutning, jeg nogensinde har taget. Når jeg hører om mine bekendtes (alkohol nydere) fysiske og mentale problemer, afspejler det meget godt mig selv, da jeg plejede at drikke op til flere gange om måneden. Husk på, at bivirkningerne (stress, depression, hovedpine, angst, koncentrationsbesvær og meget mere) ofte ligger lidt skjult i baggrunden, i den periode, hvor man ikke drikker (fra 2-6 måneder efter én bytur).

    Ingen direkte anbefalinger, blot lidt information om emnet fra en sundhedsfaglig :-).

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      14plus14 at 2023-09-28 17:54:09+00:00 ID: k2lvzeu


      hvor man ikke drikker (fra 2-6 måneder efter én bytur).

      Super interessant. Men er det noget du har en sovs på?