• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Fun_Mistake4299 at 2023-09-28 08:03:55+00:00 ID: k2jtxg3


    Det overrasker mig ikke. Jeg har selv været uden alkohol i tæt på 6 mdr, og jeg arbejder som tjenerelev på et hotel. Når man selv er ædru, så ser man ofte sig selv i spejlet, når man skal være bartender til en fest. Der er rigtig mange, som er oppe og bestille nye drinks lige så ofte som jeg selv var, da jeg stadig drak. Og mange, som til sidst ikke forstår hvad man siger, og ikke forstår at klokken er halv 4, og nu er festen slut. Til sidst handler festen ikke om andet end at få mere at drikke. Det er lidt skræmmende så hurtigt mange når dertil.

    Jeg tror, der er rigtig mange derude, som ikke selv indser at deres forhold til alkohol er et problem. Nogen opdager det selv, heldigvis.

    Det bliver ikke bedre af, at Danmark bare er et land med meget alkohol som en del af kulturen. Den kulturelle normalisering af druk betyder at masser af mennesker ryger mellem tremmerne i buret, fordi “det er normalt at drikke sig i hegnet når man er til fest”, og ikke selv ser hvor mange fester de egentlig er til.

    Jeg kan anbefale AA’s hotline, hvis man er i tvivl om, hvorvidt man har et alkoholproblem, Al-anon, hvis man er pårørende til en der drikker for meget, eller de kommunale misbrugscentre.