• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    13 months ago

    Traubentritt at 2024-03-21 08:00:44+00:00 ID: kvv3vyh


    Som et barn af 80’erne, kan jeg tydeligt huske den frygt der var for USSR som var en del af dagligdagen i den periode. Min far var på det tidspunkts Officer i forsvaret, og var på NATO øvelse da jeg blev født i 1979, han fandt først ud af at han var blevet far 4 dage senere. Jeg kan huske hvordan min far var på øvelse rundt omkring i Vest Europa det meste af min barndom og at han altid havde tegneserier (på engelsk) fly og krigsmateriels manualer mm. med hjem, så han kunne nærstudere de nye våbensystemer som USSR havde gang i.

    Min far havde adgang til nogle efterretnings dokumenter, han havde en skarpladt pistol og en G3A3 i et aflåst skal i garagen.

    Jeg er selv X-socialdemokrat, jeg hader Mette F som pesten selv, men efter at have haft timelange samtaler med min far, som også er X-socialdemokrat, har jeg fået en lidt bedre forståelse for hvordan tingene, muligvis hænger sammen.

    Mette F, har som statsminister adgang til efterretnings oplysninger på meget højt niveau, både dem vi (Danmark) indsamler og dem vi får af vores allierede. Personligt, tror jeg at Mette F er pisse bange for at Rusland begynder at invadere Europa og vores NATO allierede. Vi ved allerede at Trump ikke vil ære NATO’s artikel 5, hvis det skulle ske at han igen bliver valgt som POTUS, er vi her i Europa seriøst på røven, da Rusland, som en af jer skriver har deres krigs industri til at køre 24/7, de modtager våbensystemer og ammunition fra Iran, PRC og Nord Korea.

    Jeg mener samtidigt ikke at det hjælper at Mette F siger at vi skal arbejde mere og længere tid, da det ikke vil hjælpe en skid, så længe vi ikke har industrien til at opbygge vores forsvar og de systemer vi bestiller ikke bliver leveret med det samme.

    Rusland skal bogstaveligt talt “kun” gennem Sverige for at nå frem til Danmark og hvis de sønderbomber Sverige, hvor lang tid vil der så gå før vores broderland kapitulerer?

    En af de ting min far fortalte mig, var også at andre nationer i nærheden af Europa kunne tænkes at slå pjalterne sammen med Rusland. Her taler vi om Ungarn, Tyrkiet og Slovakiet. Intet er skrevet er i sten, men pt. vil jeg mene at vi ikke bør føle os så sikre som mange gør. Har aldrig oplevet at min far har været så nervøs som han pt er og han har noget en del mere erfaring indenfor området end de fleste af os, her på dette forum.

    TLDR; Mette F er en idiot, det var politikerne der valgte at nedruste og blev ved, selvom Putin allerede begyndte at rasle med sablen i 2008 (Georgien) og 2014 (Krim / Ukraine). At det er den danske befolkning, som står med sorteper når vi nok allerede ved at Politikerne vil forlade Danmark så snart de første granater falder, med undskyldningen om at de kun kan føre landet videre fra et “Sikkert land”.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      13 months ago

      Oculicious42 at 2024-03-21 20:04:13+00:00 ID: kvxuemd


      København er blevet slettet fra verdenskortet vha atomvåben før de overhovedet har nået grænsen, det er ikke 1943 længere

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      13 months ago

      Bjoern_Olsen at 2024-03-21 17:44:52+00:00 ID: kvx4tnp


      Rusland var et halv år om at vinde i Adviika ( eller noget). Kom igen.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      13 months ago

      Taurmin at 2024-03-21 23:04:27+00:00 ID: kvypycx


      Jeg tror sku du maler fanden lige rigeligt på væggen her. Det er ikke 1980 længere, Rusland stå svagere overfor NATO end de nogensinde før har gjort. Krigen i Ukraine har vist at alle militær analytikerne havde grueligt overvurderet deres militære kapacitet, de har mistet materiel og mandskab I Ukraine som vil tage årtier at erstatte, og så snart der var tale om mobilisering så vi tusindvis af unge værnepligtige mænd flygte fra landet.

      De lande du nævner at man dengang frygtede ville slå sig sammen med russerne er alle vores nærre allierede idag. Tjekkiet, Ungarn og Slovakiet er alle både medlemmer af NATO og EU og Tyrkiet er medlem af NATO og ser Rusland som en geopolitisk rival.

      Din far er nervøs ikke fordi han ved bedre, men fordi han angiveligt ikke har fuldt tilstrækkeligt med i verdens situationen siden han forlod forsvaret. Vi har aldrig haft mindre grund til at bekymre os om en Russisk invasion end vi har idag.