• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    4 months ago

    Lemminger at 2024-03-12 08:25:56+00:00 ID: kuhssdq


    Et land har vel de ledere de fortjener.

    Irigtig mange år har tingene egentlig kørt rimelig godt for hr og fru Danmark, så fokus har været på alle mulige småting, ligegyldigheder, skattelettelse og symbolpolitik. Og folk har stemt som de nu har gjort.

    Først nu begynder konsekvenserne så at vise sig for den almene dansker.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      Available-Square602 at 2024-03-12 09:14:01+00:00 ID: kuhwhi9


      Problemet er desværre, at den almene dansker er idiot og har hukommelse som en guldfisk.

      Politikerne kører dem rundt i deres spin. og hoveddelen er befolkningen æder det rent. folk stemmer stadigt hovedsageligt S og V på trods af at de har fucket med alle deres holdninger i 2 valg nu.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        4 months ago

        Bendelworm at 2024-03-12 09:42:33+00:00 ID: kuhyrih


        Jeg forstår det bare ikke! Jeg vil ikke påstå jeg er den mest politiske vidende eller engagerede, men jeg kan for filan da huske mere end 2 år tilbage, og godt nok kan jeg ikke huske hver enkelt lille møgsag de alle har haft hver i sær, men jeg forstår simpelthen ikke, at det virkelig kan passe, at “masserne” er så dumme?! Det må være fordi de ikke VIL huske?

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          4 months ago

          Lemminger at 2024-03-12 16:53:07+00:00 ID: kujmfsw


          Tror det er fordi mange folk egentlig er meget komfortable. Huspriserne stiger, 50% af biler er nyere og fine, arbejdsløsheden er lav, lønnen for veluddannede er høje og de kan hjælpe deres børn finansielt gennem gym og uni - så generelt går det jo meget fint for de fleste! Og det har gået okay igennem de sidste 30 år, så både V og S virker fint for dem. Og de er ikke blevet direkte negativt påvirket før, så hvorfor huske?

          “De er jo bare de dovne arbejdsløse som klager over systemet” … “Hvorfor kan MIN mor ikke komme i bad?! Hun har betalt skat hele livet”. Vi er måske her omkring, hvor går tingene måske op for mange.

          Kort sagt, det har i mange år været nemt og behageligt ikke at lytte til andre men i stedet sige, at det var deres egen skyld.

          Men igen, jeg generaliserer og ved faktisk intet :)

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          4 months ago

          Available-Square602 at 2024-03-12 17:07:04+00:00 ID: kul4dfb


          Jae, det tror jeg du har helt ret i. Folk har en tendens i forhold til deres politiske “overbevisning” til at komme med undskyldninger når deres parti ikke er som de forestiller sig.

          Hvis man fx stemmer S. Så har pøblen en overbevisning om at man stemmer for socialisme og for at beskytte de svage i samfundet.

          Når så parti toppen giver op på nogle hovedprincipper for fx. At få en minister stilling så undskylder de det med, at man jeg selvfølgeligt kan ændre mere, hvis man har minister rollen. Derfor er det okay at man sparer oldemors bad væk.

          Samtidigt har folk bare for meget hovedet op i deres egen røv. Fx er hovedparten af alle folk ok med at der bliver skåret i SU så længe de ikke selv er på SU længere.

          Hvis du nogensinde følger valgene, hvor man interviewer fremmede mennesker om hvorfor de stemmer er det tåkrummende… “pensionisten der kommer ind på skærmen bliver spurgt hvorfor hun stemmer på S, jamen det gør hun fordi, de vil give flere penge til folkepensionen” Skift det ud med forretningsmanden der stemmer L.A