• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    4 months ago

    Obstructionitist at 2024-03-12 07:21:34+00:00 ID: kuhoext


    Skattevæsnet er fuldstændig væk. Har simpelthen ingen tillid eller respekt for den myndighed.

    Min kammerat drev selvstændig virksomhed. Han havde egentlig to forretninger, en IT virksomhed og en udlejnings virksomhed. Fordi det var en enkeltmandsvirksomhed, var han nødt til at drive dem samme under samme navn og samme branchekode, som så blev til IT. Han lavede IT for et stort advokatfirma, som hjalp ham med at sikre sig at alt var efter bogen.

    Spol 10 år frem, hvor skat laver et audit, og beslutter, at alt det udstyr kan har købt i udlejningsvirksomheden, ikke har kunne trækkes fra i skat, fordi det ikke matcher hans branchekode. Han skylder nu 2 mio kr. som han naturligvis ikke har. Han laver en klagesag mod skat, som fortæller ham at der er en ventetid på 7 år, før de kan vurdere om de overhovedet vil behandle klagen. De forventer naturligvis stadigvæk at han betaler de 2 mio kr. indtil de kan behandle klagen. Han forsøger at aftale en afdragsordning, hvor han betaler 1 mio nu, som han har lånt af hans kunder i IT biksen (der ikke ønsker at undvære ham som leverandør) og så afdrager den resterende million. Det er skat ikke interesseret i fordi som de direkte siger til ham i telefonen: “Vi bliver ikke målt på hvor mange penge vi kræver ind, vi bliver målt på hvor hurtigt vi kan lukke en sag”. Så for dem er det vigtigere at lukke en sag hurtigt, med en konkurs, end rent faktisk at få pengene ind. Så hans virksomhed går konkurs - og fordi det er en enkeltmandsvirksomhed hæfter han personligt og går personligt konkurs. Mister hus, bil, alt hans IT udstyr, alt hans udlejningsudstyr, alt. Uden mulighed for at klage. Uden nogen rettigheder.

    Han er heldig at have nogle gode kunder, som ender med at købe næsten det hele af konkursboet. Så opretter de et Aps, smider udstyret i det, og lader min kammerat arbejde i det firma. De køber også hans hus og bil, og lader ham bo der. Så køber han langsomt sit hus tilbage, i form af den løn de giver ham i hans “gamle” virksomhed og indtil skat forhåbentlig behandler klagen og giver ham erstatning.

    Jeg har selv en mindre historie. Jeg startede som selvstændig da jeg gik på uni og ansøgte om et CVR nummer. Kort tid efter jeg fik det, modtog jeg 10 girokort på 3600 kr. på betaling af forskudsskat. Jeg skrev til skat via deres kontaktformular på TastSelv, for at høre hvad det var. De forklarede at det var fordi idet jeg havde startet virksomhed, så var min forskudsopgørelse automatisk sat til at jeg havde 50.000 kr. i overskud af selvstændig virksomhed. Jeg var studerende og de 3600 kr. ville æde nærmest hele min SU, så jeg spurgte hvordan jeg kunne slippe. Og de fortalte at jeg bare skulle rette min forskudsopgørelse og sætte overskuddet til 0 kr., så kunne jeg bare smide de girokort ud. Det gjorde jeg så.

    5-6 år senere får jeg så en rapport fra Gældstyrelsen med skattegæld. Der er lige præcis 10 poster á 3600 kr. som jeg skylder til Gældstyrelsen. Jeg ringer og forklarer situationen, men der er ikke noget at gøre. Jeg fortæller dem at jeg bare har gjort som de sagde jeg skulle, men fordi de har opdateret TastSelv i mellemtiden, så er min gamle samtalehistorik slettet inde i systemet. Der er derfor ingen dokumentation af at den samtale har fundet sted, og jeg kan heller ikke dokumentere, at jeg ikke har tjent de 50.000 kr. det år. Der er intet at gøre end at betale de i alt 36.000 kr. (som så er vokset til næsten 50.000 kr. pga. renter i de 5-6 år hvor jeg ikke har fået nogen rapport fra Gældstyrelsen).

    Skat er virkelig håbløse - ja grænsende til ren og skær ondskab. De er fuldstændig ligeglade med mennesker og individer, de tænker KUN på KPI’er. Jeg har simpelthen ingen tillid overhovedet. Det er en cancer for landet.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      HammerIsMyName at 2024-03-12 13:33:46+00:00 ID: kuiog5g


      Bare for god ordens skyld, så skulle din kammerat have oprettet et SE-nr for udlejningsvirksomheden (Som er løsningen når man har enkeltmandsvirksomhed som agerer i forskellige brancher). Bare hvis nogen læser med og undres over hvad løsningen er. Det burde en revisor have informeret om, men som normalt menneske aner man det jo ikke - og det er ikke en enestående historie at SKAT er tabt. Jeg har en bekendt som blev påbudt at betale alt hans fradrag tilbage fordi hans virksomhed solgte spillekort, og det var derfor en hobbyvirksomhed. SKAT mente simpelthen at fordi det der blev handlet med var hobby artikler, så var virksomheden også en hobby virksomhed (Hvilket betyder man ikke kan få fradrag for sine udgifter og man er fritaget for moms). Han svarede så igen, at så skulle han selvfølgelig også have en moms tilbage han har betalt, men så var det pludselig ikke en hobby virksomhed lige på den front. Det resulterede så også i en lukket virksomhed.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        4 months ago

        Obstructionitist at 2024-03-12 13:57:54+00:00 ID: kuis60q


        Jeg tror egentlig han havde alt det rette på plads. Det advokatfirma som han har haft til at rådgive sig - hans kunde igennem næsten 20 år - er ret store, ret skarpe og har mange års erfarings i erhvervsret. Jeg kender dem selv ret godt da jeg tidligere har lavet IT løsninger til dem, og de ved helt sikkert hvad de laver. De mener han har en så godt som sikker klagesag mod Skat. Problemet var bare ventetiden før Skat overhovedet ville tage stilling til klagen, og at de så bare kan få lov at begære en virksomhed konkurs i mellemtiden - selvom han udviste velvillighed til at betale kravet, indtil klagesagen var løst. Havde Skat accepteret hans forslag om at betale 1 mio tilbage her og nu, og så afdrage på resten, så havde de fået hele det beløb de krævede. Det var de bare ikke interesseret i. Så de endte med at få knap halvdelen tilbage, fordi sådan en kurator af uransaglige årsager sælger tingene alt alt for billigt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      allanbc at 2024-03-12 08:05:56+00:00 ID: kuhr9h0


      Skat er aldeles håbløse, og ja, deres opførsel i denne sag er utilgivelig. Men din ven kunne have sparet sig selv hele den morads hvis han lavede 2 ApS’er. Det ville koste et par tusind kroner pr stk, måske mindre hvis hans kunde hjalp ham. Så ville hans selskabers finanser også være adskilt, hvilket ALTID er en god ide. Det er forståeligt nok, hvis man intet aner om erhvervslivet, at man starter som en enkeltmandsvirksomhed. Men det er direkte utilgiveligt at fortsætte sådan i 10 år, når ApS eksisterer som løsning på den her problemstilling og 1000 andre der let kunne dukke op.

      Selvfølgelig skal vi kunne forvente mere af myndighederne. Men når vi nu ved at vi ikke kan forvente det, så er det vigtigt at vi selv sørger for at de ikke kan komme efter os. Det her er langt fra den eneste sag hvor SKAT (eller de 27 styrelser mv de nu er opdelt i) handler på en måde, der burde kunne opfattes som kriminelt.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        4 months ago

        Obstructionitist at 2024-03-12 08:19:59+00:00 ID: kuhsc4q


        Men din ven kunne have sparet sig selv hele den morads hvis han lavede 2 ApS’er.

        Det var en gammel virksomhed som han havde haft siden 1997. Han havde haft den i næsten 25 år inden Skat begærede den konkurs. En virksomhedsomdannelse i den størrelse, er altså ikke bare ét par tusinde og noget man bare sådan lige gør. Har selv sidenhen undersøgt hvordan jeg selv kan omdanne min egen lille biks til et Aps, men det er altså ikke bare sådan lige. Men ja, i bagklogskabens lys havde det da været bedst. Men han har jo haft alt sit på det rene. Han har også tidligere fået hans opsætning bekræftet ved Skat, foruden af det advokathus han har haft som kunde i 10+ år - som vel at mærke er erhvervsadvokater. Han havde ikke anden gæld i virksomheden og reelt ikke nogen grund til at omdanne sig. Han havde tillid til at Skat forstår deres egne love - og at de i sidste ende, har borgernes interesse for øje.

        Men det er direkte utilgiveligt at fortsætte sådan i 10 år, når ApS eksisterer som løsning på den her problemstilling og 1000 andre der let kunne dukke op.

        Nej det er da ej. Det da en absurd tankegang. En enkeltmandsvirksomhed er ikke ment som bare en “springbræt”-virksomhedsform, inden man er “stor nok” til et Aps. Det er da en ligeså reel selskabsform som Aps og A/S. Hans IT virksomhed var hans primære beskæftigelse, og så hyggede han sig med udlejningen i weekenderne. Han har ikke gjort noget forkert. Det er Skat som ikke forstår deres egne regler og love. Han har en rigtig god sag - såfrem Skat beslutter at de vil behandle klagen - og er mere eller mindre sikret erstatning. Det utilgivelige, er at Skat selv kan beslutte om de vil behandle en klage imod dem - og så at de er mere interesserede i at lukke sådanne sager med en konkurs, end med en ordning som gavner begge parter.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          4 months ago

          allanbc at 2024-03-12 09:52:47+00:00 ID: kuhzmoo


          Det da en absurd tankegang

          Er det en absurd tankegang at sikre sit livsværk imod udefrakommende risici? Eller at sikre sin egen økonomi?

          Et ApS beskytter dig ikke kun imod SKATs sindelag. Det beskytter din privatøkonomi OG det andet selskab imod mange former for problemer. Har IT-kunden pludselig rejst et stort erstatningskrav? Udlejning består, og privatøkonomi kan køre videre. Ingen panik omkring hus, formue, mv. Sker der noget katastrofalt med en udlejningsejendom? Ikke godt, måske ødelæggende for den virksomhed, men fordi det er ApS kan IT og privaten fortsætter ufortrødent. Er du kommet til at forårsage et jordskred, der begraver en mindre jysk landsby? Træls for din jordbehandlingsselskab, men IT og udlejning kører videre - bevares, nogle ministre kommer måske til at glemme hvordan selskabsret og lov og ret fungerer i et kort øjeblik, men du går fri (med mindre du har handlet så uansvarligt, at der kan føres en sag imod dig personligt).

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            4 months ago

            Obstructionitist at 2024-03-12 10:25:55+00:00 ID: kui2h7z


            Er det en absurd tankegang at sikre sit livsværk imod udefrakommende risici?

            Det er en absurd tankegang at kalde det utilgiveligt, bare fordi man vælger en anden selskabsform end Aps.

            Et ApS beskytter dig ikke kun imod SKATs sindelag. Det beskytter din privatøkonomi OG det andet selskab imod mange former for problemer.

            Jeg har helt styr på fordelene. Har i dag selv et Aps (to for at være nøjagtig). Men det var “nemt” at lave virksomhedsomdannelse for mig, fordi jeg havde meget få aktiver der skulle flyttes. Det kostede også “kun” 5-8000 kr. samlet set (for revisor og advokat salær). Der var min virksomhed 3-4 år gammel, og ejede ikke andet end et par computere og havde noget værdi i form af goodwill og udstående kontrakter.

            Et Aps kommer også med en masse forpligtelser, krav og regler, som en enkeltmandsvirksomhed ikke har. Generalforsamling, årsregnskab, revision, Jeg formoder min kammerat har vendt det flere gange med hans advokater, hvorvidt det kunne betale sig for ham at omdanne sig, og så har de nok vurderet at det ikke har kunne. Han er trods alt alene, og kan sikre sig mod erstatningskrav fra kunder via. hans forretningsbetingelser. Han har jo følt at risikoen var meget lille, fordi han har minimalt gæld og formentlig sikret sig mod erstatsningskrav (fra hans faste, meget tætte og loyale kunder). Som sagt er det jo nemt at være bagklog.

            • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
              link
              fedilink
              dansk
              arrow-up
              1
              ·
              4 months ago

              allanbc at 2024-03-12 23:41:10+00:00 ID: kullyi4


              Jeg formoder min kammerat har vendt det flere gange med hans advokater, hvorvidt det kunne betale sig for ham at omdanne sig, og så har de nok vurderet at det ikke har kunne.

              Der tog de så fejl på en temmelig stor skala. Det handler selvfølgelig om hvor meget man gerne vil sikre sig. Men givet at firmaet har kørt i så mange år, så virker det som en no-brainer at gøre selskabet ‘ordentligt’ med et ApS.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            4 months ago

            Solid_Sample4195 at 2024-03-12 10:15:01+00:00 ID: kui1j1d


            Hvorfor overhovedet gøre andre virksomhedsformer lovlige, hvis SKAT ikke kan finde ud af andre end ApS?

            Bør vi ikke hellere kræve at lederne og de ansatte i SKAT ikke er retarderede?

            • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
              link
              fedilink
              dansk
              arrow-up
              1
              ·
              4 months ago

              allanbc at 2024-03-12 18:32:03+00:00 ID: kuk4k5r


              Først og fremmest: jo, vi bør kræve, at SKAT køres med rimelighed under loven, så alle betaler det de skal, men ikke mere. Selvfølgelig. Ingen siger, det ikke er tilfældet. Altså, at det burde være sådan. Men vi er vel også enige om, at det ikke er sådan?

              … og når det nu ikke kører for dem inde ved SKAT, og for øvrigt uanset hvad der sker hos SKAT, så er det bedste valg for den enkelte vel at gøre det man kan for at dække sig ind. Som for eksempel at dele sine virksomheder op i netop de virksomheder de nu er - og ikke rode to helt urelaterede virksomheder sammen i en enkeltmandsvirksomhed. I stedet kan man, som jeg foreslår, oprette to ApS, og få en enorm mængde fordele med oveni.

              Hvis du har noget på spil vil det altid være bedst at dække dig selv ind i stedet for at være afhængig af hvad andre gør. Et ApS beskytter dig og dine andre selskaber fra SKAT, konkurrenter, uheld, forbrydere, konkurs, og meget mere. Hvorfor skulle man ikke vælge det?

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          4 months ago

          I_am_srsly_not_a_bot at 2024-03-12 11:54:58+00:00 ID: kuibfrw


          Det kræver altså ikke meget at starte et ApS. 50.000 kr i kapital og et par tusinde kroner i administrationsomkostninger.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            4 months ago

            Obstructionitist at 2024-03-12 12:38:19+00:00 ID: kuigq48


            Nej. At starte et ApS. Men det kræver noget mere at lave en skattefri virksomhedsomdannelse fra en enkeltmandsvirksomhed til et ApS. Og er noget mere besværligt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      mymomsaysimbased at 2024-03-12 17:49:37+00:00 ID: kujwr2p


      MEN DET SKULLE HAN JO HAVE TÆNKT PÅ FØR HAN OPRETTEDE VIRKSOMHED FOR 10 ÅR SIDEN!

      FORSTÅ DOG AT DU IKKE HAR NOGEN RETTIGHEDER, SLAVE!!!1