• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    14 months ago

    dksprocket at 2024-03-08 03:33:02+00:00 ID: ktv7lgu


    Denne her liste ser ud til at være up-to-date. Den har dem som nummer 12.

    Jeg synes det er helt vildt at hvis man ser bort fra Saudi Aramco og Berkshire Hathaway (som ikke er virksomheder i traditionel forstand), så er Novo Nordisk verdens næststørste ikke-tech virksomhed. Kun overgået af Eli Lilly.

    Det er også helt vildt at de er det største firma i den vestlige verden uden for USA.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      14 months ago

      Worth_The_Squeeze at 2024-03-08 04:05:00+00:00 ID: ktvc691


      Ja det er vildt imponerende af Novo Nordisk, selvom de selvfølgelige blev lidt heldige med at finde at deres diabetes medicin havde en meget brugbar følgevirkning.

      Nu handler det om at udnytte dette midlertidige øjeblik de har til at få et ordentligt fodfæste i dette fedmemarked, specielt da der allerede er medicin på vej fra konkurrenter der har lignende virkninger. De har investeret stort i produktion, og endda opkøbt eksisterende produktionsfabrikker, så de kan komme i gang hurtigere. Det viser at Novo Nordisk selvfølgelig også er blevet så store som de er pga. at de er dygtige til at føre forretning.

      Det her kommer til at irritere personerne der flokkede til denne tråd pga. at den nævnte Tesla, men Elon Musk har også vist at han haft været dygtig til at etablere firmaer, specielt et firma som SpaceX. Bilbranchen og raketbranchen er ikke ligefrem lette arenaer, pga. de etablerede spilleres enorme infrastrukturelle fordele. Fisker fejler gang på gang.