• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Cerenia at 2023-07-10 12:10:26+00:00 ID: jre6bqm


    Jeg taler ikke autisme generelt, men børn der er ramt af det jeg beskrev ☺️

    Jeg tror også at alle uanset om man har autisme eller angst eller noget tredje vil gavne af at samfundet skruede forventningerne ned og der var mere fokus på trivsel og kreativitet end perfektionisme og at yde. At du kun er noget værd når du yder noget. Det er så forkert.

    Det er sådan set bare min pointe ☺️

    Jeg tænker ISÆR at børn med autisme har det svært i vores folkeskole. Og (nogle) raske børn bliver syge af det også. Hvor børnene ikke fejler noget men har en ganske naturlig reaktion på noget usundt.

    Jeg taler altså ikke her om diagnoser og sygdomme som er med fra fødslen af forskellige årsager - taler om ganske almindelige, sunde raske børn som i tidlige aldre får angst, depression mv fordi miljøet er så pisse giftigt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Aglais-io at 2023-07-10 12:46:39+00:00 ID: jrea91f


      Du nævnte dog også adhd, som en ting man “får” senere i livet pga. f.eks. skolegang. Det er det heller ikke. Man kender ikke til hele årsagen bag ADHD, men sandsynligvis er både arv og miljø i graviditeten og i den meget tidlige barndom relevant. ADHD har man allerede, når man starter i skole, eller også har man det ikke. Og artiklen her har så et barn med ADHD som hovedperson. Deraf min antagelse at du ikke kun snakker om de helt normale børn, der bliver ramt af stress og angst osv. på grund af deres skolegang.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Cerenia at 2023-07-10 13:17:03+00:00 ID: jredufm


        Så minus ADHD, det var en fejl. Min pointe er stadig relevant og tydelig. Føler du bare skriver alt hvad du kan for at sige mig i mod 😅 Har slettet ADHD nu. Tror dog stadig ligesom Gabor Mate påstår at ADHD også kan skyldes vores syge samfund og tidlige trauma heraf, men det er en anden snak ☺️ (psykisk sygdom samt traumer kan nedarves også fra tidligere generationer)