• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Unlucky-Arguments at 2023-07-10 08:49:06+00:00 ID: jrdpwea


    Jeg syntes det er alt for mange børn der er på “deltid”, hvornår blev det en løsning? Jeg husker i min folkeskoletid at vi havde specialklassen til dem med ADHD, autisme osv. og de somme tider kom “på besøg” i nogle timer i den “almindelige klasse”. Den løsning fungerede fordi der var ansat personale med speciale i “børn med udfordringer”.

    Men politisk korrekthed har fjernet special klasser og nu står lærerene med flere “børn med udfordringer” der kan forstyrre undervisningen, der kræver mere opmærksomhed, esktra kompetencer og andre læremåder.

    Det kan jeg simpelthen ikke forstå, løsningen er ikke at man allerede i folkeskolen kan få specialt hensyn til at møde mindre op. De elever mister alt for meget og jo mere du sidder hjemme, jo mere tid kræver du hjemme. Der skal laves nogle løsninger der fungere for de elever. Feks et andet rum på skolen de kan gå hen til når de ikke kan kapere mere, fordi som minimum så er de på skolen det antal timer de skal være et sted resten af deres liv.

    Det skal ikke være ‘normen’ at være deltids hjemmegående. Det skal være normen at være i skole når man skal være i skole, og så må de enkelte skoler i samarbejde med statskassen og undervisning af personale finde løsninger der fungere for det stigende antal “børn med udfordringer”

    Jeg ser denne deltidsløsning som en invitation til at være “deltids menneske” resten af livet. Fordi det accepteres at være i skole halvdelen af hvad de andre elver gør, så vil de på arbejdsmarkedet heller ikke være vandt til at skulle møde ind så mange timer, og ville aldrig “lære” at komme op i så mange timer, det vil blive for hårdt i sammenligning med hvilke kompetencer de har, fordi at arbejde fuldtid og at gå i skole på fuldtid er jo en kompetence man lærer. Man skriver simpelthen børn op til at skulle være på ydelser hele deres liv. Og den løsning skræmmer mig personligt.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      TieVisual1805 at 2023-07-10 09:34:19+00:00 ID: jrdt1gp


      Det er ikke politisk korrekthed som har fjernet specialklasser, den er en ren spareøvelse som man har pakket pænt ind i ord om “inklusion”.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        Unlucky-Arguments at 2023-07-10 10:05:28+00:00 ID: jrdvajz


        Det er en blanding af begge self. Men det bliver svært at genindføre nu pga politisk korrekthed.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          TieVisual1805 at 2023-07-10 10:28:09+00:00 ID: jrdx0qc


          Overhovedet ikke

          Jeg forstår slet ikke hvorfor politisk korrekthed skulle have noget med det at gøre. Spin.

          Der er så mange frustrerede, udmattede og knuste forældre til børn med ADHD og autisme fordi børnene ikke får den støtte i skolen som de har brug for.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Aglais-io at 2023-07-10 12:00:45+00:00 ID: jre5bo9


          Det handler SLET ikke om politisk korrekthed eller overdreven hensyntagen, når man sparer specialskoler væk. At fratage de børn muligheden for ro, støtte og særligt uddannet personale handler ikke om andet end penge. Det er ikke “politisk korrekthed” der gør det svært at genindføre specialskoler. Forældre til autistiske børn og børnene selv skriger på at komme på de begrænsede specialskolepladser, der stadig eksisterer.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            Unlucky-Arguments at 2023-07-10 12:09:07+00:00 ID: jre66l0


            Så er min forståelse forkert men jeg fulgte heller ikke så meget med igen da det var i medierne, jeg har boet en del i udlandet. Jeg skriver dog ingen steder der er overdreven hensynstagen, det syntes jeg ikke der er. Jeg syntes dog der mangler løsninger for det stigende antal “børn med udfordringer”