• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Environmental_Rip996 at 2023-07-07 14:37:05+00:00 ID: jr11k3l


    Altså ville en større børnecheck være vejen frem?

    Hvis man kunne tjene penge på at få børn, så skulle der nok komme gang i den. Måske ikke de første 20 år, men det ville passe fint med at jeg selv gik på pension.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Frydendahl at 2023-07-07 15:40:44+00:00 ID: jr1b1gr


      I min optik er det generelle problem at forholdet mellem arbejdstid og løn ikke hænger sammen, samtidig med at boligmarkedet er blevet alt alt for dyrt, og at folk generelt ser børn som en luksus fremfor noget der skal garantere deres overlevelse i alderdommen (hvilket jo umiddelbart er en god ting). Det betyder dog at moderne forældre generelt har meget høje forventninger til den barndom de kan tilbyde deres børn.

      At skulle bruge så meget af sin tid på arbejde gør bare at de fleste mennesker ikke kan få en hverdag med børn til også at hænge sammen, og derfor fravælger det. Det andet er at længden af de fleste uddannelser gør at folk er nødt til udsætte familiestiftelsen til senere i livet, især fordi man gerne vil have sparet noget sammen til et evt. hus så man ikke er 4-5 mennesker i en to-værelseslejlighed. Det betyder dog at mange bliver for gamle til at realistisk at kunne nå at få 3-4 børn.

      Om løsningen er 4-dagsarbejdsuge til samme løn, bedre muligheder for at få børn i løbet af studietiden (dvs. mere økonomisk tilskud), borgerløn som supplement til at flere kan arbejde på deltid men bevare deres indkomst, etc, det ved jeg ikke. Det er et meget komplekst problem, men det folk primært siger er grunden til de ikke får børn er at det for dyrt, tager for meget tid fra dem, eller generelt er for meget til de gider at rode sig ud i det. Altså, hvem fanden får 4-5 børn i dag? De fleste ville skrige ved bare tanken.