• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Sofus123 at 2024-01-13 13:02:46+00:00 ID: khnuj9p


    Straffes du, fordi man sætter penge fra skatten af til sundhed, velfærd, børn, uddannelse? Jeg er blot nysgerrig over ordvalget.

    Jeg tror selv på, at en forenkling af regler, større straffe for økonomisk svindel(banker, konkurser, milliadærer(ser på dig der ejer Nordic Waste), mv), hurtigere indsats og bedre psykiatri kunne give både lavere skatter og bedre forhold. Det er dog noget der vil kræve en heftig investering, og en masse der lukrerer på samfundet vil miste en helvedes masse penge. Og det vil tage år for at få det indført, med fejl til følge, som åbenbart er et kæmpe fy-ord.

    Men det starter med ordenligt kommunikation fra begge sider.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      calculating_chemist at 2024-01-13 13:29:58+00:00 ID: khnxn4l


      Jeg mener at når man har så skæv en skattepolitik at det er en straf ja. Jeg mener ikke at højere skatter forbedrer nogle af de ting der. Tværtimod.

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Sofus123 at 2024-01-13 13:38:39+00:00 ID: khnyp00


        Flere af de ting, kan løses nu og her med flere penge. Lige pt er den korteste ventetid på en psykiater på over et år. De kan vælge at tage flere patienter, men i så fald, skal de arbejde til en markant lavere sats, og tilnærmelsesvis gratis. Samme med de almenpraktiserende læger. I mit eget fag, vil der også kunne findes en bedre dækning med flere penge. I mit fag, er der dog også andre ting der skal løses.

        I bund og grund, så kan regionerne ikke betale for de ydelser, de er pålagt fra staten. Fordi de ikke har penge til det. Altså et sted, hvor flere penge, direkte kan løse problemet. Noget af det her, kan endda finansiere sig selv, til en hvis grad. Der er flere psykiatriske lidelser, som kan kureres eller afhjælpes ved hurtig intervention, og deraf få flere i arbejde. Det koster mange penge her og nu, men burde i den anden ende, blive billigere. Det er uden at se på flere ting, som der også skal arbejdes med.

        • DannebotOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          16 months ago

          calculating_chemist at 2024-01-13 15:20:32+00:00 ID: khoch8z


          Ikke alt bliver bedre med flere penge. Jeg ser ikke, nogen steder at det er penge der mangles. Der mangler sund fornuft. Bedre faglighed og mere konkurrence. Du får ikke bedre læger af at give dem flere penge. Du får bedre læger ved at sige at de ingen penge får, medmindre de tager sig sammen.

          I bund og grund spilder regionerne penge på ligegyldige ting og dårlig ledelse. Man kunne også fjerne incitamentet for at være arbejdsløs og fjerne de regulatoriske krav vedr. Ansættelser. Så løser man problemet uden at bruge penge og uden at straffe de arbejdende.

          Problemet med tilgangen at penge løser alt er at hvornår er nok? Det er aldrig nok. Flere penge til de ældre, flere penge til de enlige, flere penge til alle. Ja selvfølgelig vil folk da gerne have gratis penge taget med truslen om vold mod andre.

          • DannebotOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            NiuxeR at 2024-01-13 16:25:34+00:00 ID: khomnaq


            Du får ikke bedre læger af at give dem flere penge. Du får bedre læger ved at sige at de ingen penge får, medmindre de tager sig sammen.

            Altså, de bedste folk trives et sted hvor man siger “du får ingen penge hvis du ikke tager dig sammen”, modsat, et sted med god løn og ordentlig forhold. Spændende teori. Med den logik, hvorfor betaler vi så så meget for chefer og direktøre i det private? Det skal bare have at vide de skal tage sig sammen, og lave noget. Det må være godt nok til de bedste.

            • DannebotOPMB
              link
              fedilink
              dansk
              16 months ago

              calculating_chemist at 2024-01-13 16:34:33+00:00 ID: khoo3pb


              Fordi de ved at hvis de ikke yder bliver de udskiftet.

              Derfor gør de sig også fortjent til en god løn. Fordi de yder.

              • DannebotOPMB
                link
                fedilink
                dansk
                16 months ago

                NiuxeR at 2024-01-13 16:37:12+00:00 ID: khoojgo


                Men, de bliver jo ikke dygtigere af af mere i løn. Så hvorfor betale dem mere? Det er da et nemt sted at spare. Bare skær deres løn med 50% og sig de skal tage sig sammen.

          • DannebotOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            16 months ago

            Sofus123 at 2024-01-13 20:18:42+00:00 ID: khppyjk


            Du kender tydeligvis ikke til systemet. God aften.