• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    TonyGaze at 2024-01-10 19:48:06+00:00 ID: kh94jrm


    Nej, det giver ingen mening, men pointen holder jo begge veje.

    Den “korrekte” akademiske formulering ville være noget a la “de første beboere i det, der nu er Danmark,” men den formulering bryder jo også med nationalistisk ideologi, der påkrævet at nationen skulle have en bestemt bundethed til jorden. “Danmarks jord for de danske,” osv.

    Det er en problemstilling som i høj grad er uforenelig med nationalistisk ideologi, og det er med til at gøre den interessant.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      Viggorous at 2024-01-10 20:11:06+00:00 ID: kh98pyd


      Hvad mener du? Det er almen viden at da menneskearten bredte sig ud fra Afrika til resten af verden nåede de på et tidspunkt til området, der senere ville blive Danmarks grænse, og opdagede at der stod et grænsehegn. På den anden side af hegnet sad blege danskere og spiste flæskesteg med kartofler og sovs - nøjagtig som de havde gjort det siden tidernes morgen.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        RedGribben at 2024-01-10 22:55:06+00:00 ID: kha2dan


        Lige præcist vi ved jo alle at Danmark er paradisets have, hvor Adam og Eva blev smidt ud, de var de mest syndende danskere, de ville hverken spise flæskesteg eller drikke grøn Tuborg. Så byggede danskerne grænsehegnet og holdt alle de andre ude, indtil meget senere hvor grænsehegnet desværre forfaldt og vi danskere har glemt vores sande historie! /s