• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    dolle (OP) at 2024-01-07 07:17:25+00:00 ID: kgpaxe6


    Jeg synes at man skal behandle alle psykoaktiver - alkohol, cannabis, stimulanser, psykedelika, osv - ud fra et skøn af, hvor risikabelt det er, og hvor skadeligt det er for samfundet, dog uden nødvendigvis at kriminalisere køb og salg. Dette princip går ud på at tage hensyn til BÅDE folkesundheden og den personlige frihed på samme tid, ved at finde et fornuftigt kompromis. Efter det princip, og den viden der er på området, så burde alkohol være reguleret langt mere, og cannabis og visse andre stoffer burde være reguleret mindre.

    Når man ser hvor store helbredsproblemer der følger med alkohol, så burde det også være reguleret mere for folk over 18. Det største indtag af alkohol sker i hjemmet, og det ville derfor give mening at sætte ind der, ved at fjerne alkohol fra dagligvarebutikkerne og lave statsregulerede salgssteder ligesom i Sverige og Norge. Det ville også give mening at gøre detailsalg af alkohol dyrere, så det vil koste det samme at drikke en øl derhjemme som det vil koste at drikke det på en bar. Undersøgelser viser, at sociale sammenkomster generelt set har en modererende effekt på folks indtag af alkohol, og at det er når folk drikker derhjemme at de er i stand til at skjule et stort misbrug. Det ville stadig tillade alle med et moderat forbrug af alkohol at bruge det, men jeg tror at det ville gøre en stor forskel for den generelle folkesundhed.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      hamdmamd at 2024-01-07 07:40:06+00:00 ID: kgpcxr0


      Tror du skal ryge mindre hash

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      Smiling_Wolf at 2024-01-07 09:33:17+00:00 ID: kgpmfk7


      Jeg er enig med den grundlæggende tanke om, at vi nok bør prøve at få danskerne til at moderere deres indtag, men jeg er ikke overbevist om at hårde forbud er den bedste måde at ændre noget så dybt indgroet i vores kultur på.

      Specielt for unge er alkoholen en stor del af det sociale, og uden gode alternativer tror jeg ikke du får de unge til at give afkald på drukfesterne. Stabl alternative arrangementer på benene, med minimal eller ingen alkohol tilladt, gør en god indsats og giv en skilling til at gøre dem fede, og hold ved med de nye arrangementer, også selvom de ikke er mega populære til at begynde med.

      Hvis druk ikke længere er en nødvendighed for at have det fedt som ung, så er der færre unge der vil drikke. Når der så er alternativer på plads kan vi tale om hvad næste skridt bør være, såfremt der stadig er et stort misbrug.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      liquid-handsoap at 2024-01-07 07:37:17+00:00 ID: kgpcowo


      En øl skal ikke koste 50kr i en butik. Slut.