• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Ruxini at 2024-01-03 19:17:59+00:00 ID: kg5zyld


    Det er tit gavnligt at lave en test med “Uvidenhedens Slør” når man skal afdække, hvilken gruppe der har det værst.

    Lad os sige, at du skal fødes på ny ind i vores nuværende samfund. Du ved ikke hvordan du vil blive født; du kender ikke din hudfarve, din IQ, eventuelle handicap, dine talenter eller hvilket samfundslag du bliver født ind i. Til gengæld giver jeg dig lov til, at bestemme hvilket køn du vil være. Efter du er blevet født, glemmer du naturligvis alt om, at du deltager i dette “spil”.

    Spillet hedder som sagt “Uvidenhedens Slør” og du vinder, ved at tage det valg der giver dig mest livskvalitet.

    Vælger du at blive født som dreng eller pige?

    Hvis du vælger mand er det high risk, high reward. Her har du chancen for at få størst rigdom, mest magt og flest privilegier. Du har samtidig den største risiko for at dø tidligt, at blive udsat for vold, at ende i et misbrug og du kan forvente at dø 4 år tidligere end hvis du vælger at blive født som pige.

    Hvis du vælger at blive født som pige, er det mere “the safe bet”, hvor du ikke risikerer helt lige så meget, men samtidig heller ikke har så gode muligheder for at maxe ud. Du lever længere, arbejder mindre og bliver mindre nedslidt, men du har også mindre chance for, at blive rig, magtfuld og det er i det hele taget sværere at udforme dit liv efter dine egne tanker og værdier.

    Når man ser sådan på det, så er ingen af valgene ærlig talt en særlig god deal.