• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    16 months ago

    Ricobe at 2024-01-03 17:10:40+00:00 ID: kg5dlar


    Så prøv du at forstå, vi mænd gider ikke det pis det mere nu

    Det er et udtryk som mange mænd står bag. Det handler ikke om at udskamme mænd, men om en gammeldags tankegang om hvordan mænd “skal” agere, som ofte skader mænd og holder mænd tilbage.

    Du og jeg bliver ikke automatisk proppet i en kasse med mænd der har den adfærd. Du misforstår udtrykket, hvis du tror det er sådan det bruges.

    Faktum er at der historisk har været meget bestemte termer for hvordan kvinder og mænd skal agere. Hvis du ikke allerede præcist på bestemte måder så kunne du bliver udskammet af samfundet. Nogle af disse ting hænger stadig ved i vores system nutildags.

    Vi snakker netop om hvordan mænd falder bagud i ligestilling på nogle områder. En af faktorerne skyldes der stereotyper vi ikke har fået brudt op med endnu. Og det er det det betegnes som toxic masculinity. Hvis vi vil forbedre forholdene for mænd, så er vi nødt til at adressere det

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      16 months ago

      NiuxeR at 2024-01-03 17:14:38+00:00 ID: kg5e850


      Faktum er at der historisk har været meget bestemte termer for hvordan kvinder og mænd skal agere. Hvis du ikke allerede præcist på bestemte måder så kunne du bliver udskammet af samfundet.

      Hvad er orderne for det kvinderne så typisk har gjort eller gøre+

      • DannebotOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        16 months ago

        Ricobe at 2024-01-03 18:05:05+00:00 ID: kg5n1vp


        Toxic feminity

        Grunden til det andet udtryk bliver brugt mere er pga vi lever i samfund der har været meget patriarkalske og det har skabt problematiske tilgange der er bundet ind i systemet og kulturen

        Samfundet har været meget ulige og skabt problematiske kønsroller og det er hvad der bliver adresseret