• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    Wise_Peach7209 at 2024-01-03 16:30:24+00:00 ID: kg575bd


    Problemet i den skæve fordeling mellem mænd og kvinder på top og bund, hhv, skyldes ikke kønskvoter. Tror du, det er de u-uddannede, kriminelle eller misbrugerne, der er kvinders konkurrenter til jobs? Det starter langt tidligere, helt i barndommen og i folkeskolen, hvor drenges forældre og lærere ikke lykkes med at give dem et lige så godt udgangspunkt for at lykkes senere i deres uddannelse og liv som pigernes.

    Det er ikke kønskvoter på lederstillinger, der gør mænd mere kriminelle, voldelige og statistisk mere udsatte for vold.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Vibalist at 2024-01-03 17:47:12+00:00 ID: kg5jw4x


      Men at drengene ikke får at lige så godt udgangspunkt fra barnsben kan jo også vidne om et samfundsmæssigt og kulturelt problem, hvor drengebørn opdrages anderledes end piger grundet negative stereotyper, eller hvor f.eks. undervisningen i højere grad foregår på pigernes end drengenes præmisser.

      Altså en kultur der (ubevidst) diskriminerer mod drenge og mænd.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        9 months ago

        Wise_Peach7209 at 2024-01-03 18:37:59+00:00 ID: kg5svcd


        Ja HELT sikkert! Det er jeg 1000 % enig i, og var sådan set der næste led i mit argument. For kønskvoter på (leder)stillinger ændrer jo ikke noget for de drenge. Toksisk maskulinitet skader både kvinder, men i høj grad også mænd.

        At kvinder er underrepræsenteret i lederstillinger og der STADIG er et løngab mellem historiske mande- og kvindejobs kan sagtens være sandt og have behov for en indsats, samtidigt med at der er behov for at addressere, at drenge/mænd er overrepræsenterede ift kriminalitet og vold og er dårligere uddannede.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          9 months ago

          Vibalist at 2024-01-03 18:50:08+00:00 ID: kg5v0l1


          Okay, men jeg tror stadig ikke vi er på bølgelængde her. Jeg er grundlæggende uenig i (eller i hvert fald skeptisk overfor) at det udelukkende er toksisk maskulinitet der skaber de problemer drengene står overfor.

          At drenge f.eks. klarer sig dårligere i skolen kan jo også være fordi, at uddannelsesinstitutionernes rammer favoriserer pigernes måde at indlære ting på: Altså en struktur der gør pigerne til de privilegerede, og intet har at gøre med toksisk maskulinitet.

          Min helt store anke med feminismen i er, at den sjældent vil anerkende en sådan mulighed. Alt kan føres tilbage til patriarkat og toksisk maskulinitet. Feminismens teorier fremstilles ofte som skinbarlige fakta, men har i højere grad karakter af ufalsificerbare tolkninger.