• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    17 months ago

    Jakabov at 2023-11-30 11:32:21+00:00 ID: kbe391e


    Der er nu alligevel forskel på de eksempler. At afskaffe en helligdag skaber ikke en problematik. Det er surt at miste en fridag, men i praksis er der ikke sket noget ved det. Et kontantløst samfund har følgende konsekvenser:

    • Man kan ikke købe noget hvis der er nedbrud på betalingssystemet
    • Hvis man mister sit betalingskort (eller mobil eller hvad man nu bruger til køb) er man i praksis subsistensløs indtil det er erstattet
    • Man vil være nødt til at give børn betalingskort/apps
    • Det er en større udfordring for ældre og udviklingshæmmede som har svært ved teknikken
    • Det vil være fuldstændigt påkrævet at have bankkonto og et sted at afhente post for overhovedet at leve, hvilket kan være en udfordring for f.eks hjemløse eller nyankomne flygtninge

    Man er også helt afhængig af banksystemets integritet. Det er selvfølgelig ret usandsynligt at der sker et omfattende bankkrak i Danmark, men det er ikke umuligt i teorien, især hvis man skal tro på dem der spår om at samfundet langsomt bevæger sig mod klimaforskyldt nedgang.

    Historisk set har bankkrak ført til et rush af kunder som hæver deres penge så de ikke bliver tabt. Hvis det skete i morgen ville nationalbanken nok træde ind, men hvem ved hvordan verden ser ud om 50 år? Ikke at jeg forventer det sker, men muligheden i sig selv vil skabe økonomisk utryghed.

    Kontanters sikkerhed udgør en brik i det puslespil der hedder økonomisk stabilitet. Det er f.eks. manglen på samme der spiller en rolle (ud af mange andre faktorer, naturligvis) i at cryptovaluta er så volatil. Afskaffelsen af kontanter vil automatisk føre til mindre sikkerhed omkring landets økonomi, og selvom det sandsynligvis ikke betyder markant mindre sikkerhed er det stadig et trin ned.

    Grundprincippet bag penge som koncept er at man altid i sidste ende kan kræve at få dem i hånden så man ved at ingen andre end en selv er ansvarlig for dem, og selvom det ikke vil være særligt aktuelt på daglig basis for den almindelige dansker vil det stadig have betydning. Ofte afhænger en økonomis stabilitet mere af psykisk tryghed blandt befolkningen end egentlig praktisk sikkerhed i banken.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      17 months ago

      Limpdicked_Opinion at 2023-11-30 11:37:16+00:00 ID: kbe3ok2


      Jeg er skam ikke for et kontantløs samfund, min pointe er at landet kunne brænde, og folk er pisse ligeglade.