• DannebotOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    19 months ago

    CptFalcon420 at 2023-09-28 17:56:20+00:00 ID: k2lwcki


    Jeg er ikke nødvendigvis den største fan af Moderaterne, men synes deres politiske ordfører havde en lidt mere balanceret tilgang, per samme DR artikel:

    "Moderaternes politiske ordfører, Monika Rubin, mener heller ikke, at Mette Frederiksens angreb på danskernes arbejdsmoral er den rigtige vej at gå.

    Jeg synes, at det er meget mere interessant at undersøge, hvorfor folk af den ene eller anden årsag ikke arbejder fuld tid, i stedet for at bebrejde dem.

    Statsministeren har da en pointe i, at der er mange, der arbejder deltid – så lad os kigge på, hvordan vi løser det på en smart måde til gavn for alle parter, siger Monika Rubin."

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      19 months ago

      ImDannyDJ at 2023-09-28 18:45:10+00:00 ID: k2mafvy


      Joh, mere balanceret, men der er for Rudin tydeligvis stadig et problem der skal “løses”.

    • DannebotOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      19 months ago

      tarmburet at 2023-09-28 18:35:15+00:00 ID: k2m2w6o


      Kvindedominerede fag har mange på deltid, siden de fleste familiers dagligdag ikke kan hænge sammen med små børn hvis begge parter skal arbejde 37 timer. Tid med børnene er en vigtig investering i deres trivsel. Det er en tendens jeg ser hos næsten alle familier i min omgangskreds, især i de første 10 år af deres barns liv.

      Og dem, som har den “laveste uddannelse” (et sjovt koncept når de fleste uddannelser tager 3-4år) laver også ofte mere fysisk krævende arbejde eller får ret hårde arbejdsvilkår… som selvfølgelig slider dem ned så de må gå på pension tidligere, ofte med et fattigt otium i sigte.

      Jeg er ikke nede med Moderaterne, men som Monika lidt hentyder til mellem linjerne er det tendenser der kunne tyde på at være systemiske.

      Så når Mette bebrejder folk som ikke havde det privilegie at få den rigtige uddannelse, eller som aktivt fravælger pengene fra en fuldtidsstilling for at have mere tid til familien, fremstår hun i stor stil som en usympatisk virkelighedsfjern idiot.