Jeg købte dette ellers glimrende tv fra LG i 2020: https://www.elgiganten.dk/product/tv-lyd-smart-home/tv-tilbehor/tv/lg-55-c9-4k-oled-tv-oled55c9/24385

I den her uge kom der så besked fra DR om at de ikke længere supporterer playeren i vores tv fordi det er for gammelt.

De anbefaler at man køber en chromecast.

Med fare for selv at lyde gammel, så synes jeg det er lidt uansvarligt at DR medvirker til at drive salg af nye fjernsyn på denne måde til folk som jeg med ellers aldeles velfungerende fjernsyn.

  • @vandlaas
    link
    151 year ago

    Lad være med at tro et SMART-TV er smart i mere end 2-3 år. Platformene udvikles ikke, så snart fjernsynet er sendt på markedet. Se inde på flatpanels.dk - der har de det som en direkte testparameter om softwaren opdateres eller ej.

    Køb et Apple TV eller Chromecast. Alt andet er en dødssejler.

  • @VonReposti
    link
    151 year ago

    Smart TV er højdepunktet af planned obsolescence. Personligt har jeg helt droppet at bruge de smarte funktioner og bruger i stedet en stream box (OSMC) til alt det “smarte”. Den kostede vist 800 kr. og har indtil videre forlænget levetiden på et TV med 5 år. Når jeg skal anskaffe et nyt TV inden længe, så kobler jeg det aldrig på internettet. Det går bare direkte i stream boxen som måske har 5 gode år endnu før den skal skiftes hvorefter det blot er 800 kr. til en ny i stedet for 10-15k for et nyt TV

  • Meldrik
    link
    fedilink
    61 year ago

    Det er fordi WebOS er noget lort og LG ikke længere vil supportere en så “gammel” version. Få dig et fjernsyn med Android TV eller invester i en chromecast med Android TV. Jeg selv bruger Apple TV og det vil altid være bedre end det styresystem som fjernsynet kommer med.

  • @casrou
    link
    61 year ago

    En varm anbefaling til Nvidia Shield herfra 👍

  • @alehel@beehaw.org
    link
    fedilink
    6
    edit-2
    1 year ago

    Innebygd smart TV har aldri vært ideelt. De slutter å motta oppdateringer i løpet av kort tid da produsenten ikke kan støtte så mange modeller som de har over tid. Kjøp deg heller en dedikert smart tv boks, så trenger du aldri mer oppgradere TVen før den dør. Har selv en Nvidia Shield som jeg elsker, men en Chromecast med Google TV burde også gjøre susen til en billigere penge.

  • @dybber
    link
    61 year ago

    Det handler da mere om at LG ikke opdaterer deres 3 år gamle fjernsyn end at DR ikke vil understøtte det.

    Jeg var imponeret over hvor længe jeg fik opdateringer til mit Sony fjernsyn fra 2013. Jeg tror det var 6-7 år. Jeg bruger stadig samme TV i dag, men er skiftet til altid at bruge det gennem Apple TV. Apple TV fjernbetjeningen tænder og slukker også for TV’et, så jeg bruger heller ikke den originale fjernbetjening længere.

    • @LightningHaqeemOP
      link
      11 year ago

      Jeg er enig.

      Jeg mener dog der er rimelig simple tekniske greb DR kunne tage for ikke unødigt at udelukke seere fra de tjenester vi betaler for.

  • @jakobmn
    link
    51 year ago

    Det er derfor jeg for 11 år siden gik bevidst efter et “dumt” tv, og stadig har det samme TV uden planer om udskiftning. Til gengæld har jeg i den tid skiftet inputtet fra en HTPC til den originale Chromecast, og siden for et par år siden til en billig Android TV boks til ≈400kr.

  • @SorteKaninMA
    link
    31 year ago

    Hvor så du den besked? Jeg har også LG fjernsyn men måske ikke lige så gammelt.

    Men fandme vildt at et TV til flere tusinde kroner der kun er 3 år gammelt allerede ikke kan understøttes mere.

    • @LightningHaqeemOP
      link
      31 year ago

      Den kommer når jeg prøver at aktivere drtv (rød knap mens du ser DR). Der er ikke længere mulighed for at se deres live streams

  • @ArcticDagger
    link
    11 year ago

    Ret beset er det vel ikke kun DRs fejl. Antageligt er grunden, at DRs app ikke længere virker på grund af, at LG ændrer deres API?

    • @Helvedeshunden@beehaw.org
      link
      fedilink
      31 year ago

      Jeg får en fejl om at HBBTV (som er det DR har valgt at bruge - hvilket var en fejl til at starte med) ikke understøtter den kryptering som kræves. Jeg købte et tv, som levede op til deres historisk set nye specifikation, og nu virker det ikke længere. Det er DRs strategiske fejl. Ikke LGs.

      • @LightningHaqeemOP
        link
        21 year ago

        Ja. Hvis der mangler understøttelse for en nyere TLS, så kunne de vel forsøge den først og så falde tilbage til den mindre sikre standard. Så kan folk med nye klienter få sikre forbindelser mens ældre klienter må leve med let forhøjet risiko for MITM.

    • @dybber
      link
      11 year ago

      Nej, det er fordi DR følger med tiden og gerne vil understøtte nye TV og nye funktioner, men LG ikke holder deres TV opdateret.