• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    4 months ago

    kjmajo at 2024-03-22 13:42:10+00:00 ID: kw1lm1g


    Ja okay, fair nok. Selvom jeg personligt nok ville adskille New Age overtro med krystaller, tarotkort osv. fra konspirationsteorier, selvom der nok er nogle overlap. Men alt i alt er det vel kun ganske få personer der ender med rigtig at profitere af det, udover selvfølgelig store konspirationsinfluencere som Alex Jones, og til dels medier som Fox News. For mig virker det til at det der gør konspirationsteorier så farlige er at mange folk selv velvilligt spreder dem af forskellige grunde men uden profitmotiv.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      Obstructionitist at 2024-03-22 13:52:39+00:00 ID: kw1ncbu


      Selvom jeg personligt nok ville adskille New Age overtro med krystaller, tarotkort osv. fra konspirationsteorier, selvom der nok er nogle overlap.

      Jeg har set folk købe krystaller som de hænger fra loftet i deres lejlighed, for at forhindre 5G stråling. Der er også folk der køber særlige phone-cases - sågar små klistermærker - som skulle forhindre overvågning.

      Overlappet mellem det her overtro og konspirationsteorier, bliver større og større. Konspirationsteorierne bruges som argumentation for, hvorfor “the establishment” forsøger at “censurere” den her overtro. Det bruges til at give mere kredibilitet til deres løsninger, som f.eks. krystaller. “Skynd dig at købe det her hexagonale vand inden CIA lukker shoppen! CIA vil ikke have du skal lære hvordan hexagonalt vand kan få dig til at overleve når de aktiverer for ‘the jab’!”. Det bruges alt sammen til at sælge. :-)

      For mig virker det til at det der gør konspirationsteorier så farlige er at mange folk selv velvilligt spreder dem af forskellige grunde men uden profitmotiv.

      Helt enig. Det er ikke profitmotivet i sig selv der gør det farligt. Men man kan ikke benægte, at dem der sidder øverst på de her konspirationsteorier, ofte udelukkende har et økonomisk motiv.