• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    4 months ago

    Obstructionitist at 2024-03-12 10:25:55+00:00 ID: kui2h7z


    Er det en absurd tankegang at sikre sit livsværk imod udefrakommende risici?

    Det er en absurd tankegang at kalde det utilgiveligt, bare fordi man vælger en anden selskabsform end Aps.

    Et ApS beskytter dig ikke kun imod SKATs sindelag. Det beskytter din privatøkonomi OG det andet selskab imod mange former for problemer.

    Jeg har helt styr på fordelene. Har i dag selv et Aps (to for at være nøjagtig). Men det var “nemt” at lave virksomhedsomdannelse for mig, fordi jeg havde meget få aktiver der skulle flyttes. Det kostede også “kun” 5-8000 kr. samlet set (for revisor og advokat salær). Der var min virksomhed 3-4 år gammel, og ejede ikke andet end et par computere og havde noget værdi i form af goodwill og udstående kontrakter.

    Et Aps kommer også med en masse forpligtelser, krav og regler, som en enkeltmandsvirksomhed ikke har. Generalforsamling, årsregnskab, revision, Jeg formoder min kammerat har vendt det flere gange med hans advokater, hvorvidt det kunne betale sig for ham at omdanne sig, og så har de nok vurderet at det ikke har kunne. Han er trods alt alene, og kan sikre sig mod erstatningskrav fra kunder via. hans forretningsbetingelser. Han har jo følt at risikoen var meget lille, fordi han har minimalt gæld og formentlig sikret sig mod erstatsningskrav (fra hans faste, meget tætte og loyale kunder). Som sagt er det jo nemt at være bagklog.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      4 months ago

      allanbc at 2024-03-12 23:41:10+00:00 ID: kullyi4


      Jeg formoder min kammerat har vendt det flere gange med hans advokater, hvorvidt det kunne betale sig for ham at omdanne sig, og så har de nok vurderet at det ikke har kunne.

      Der tog de så fejl på en temmelig stor skala. Det handler selvfølgelig om hvor meget man gerne vil sikre sig. Men givet at firmaet har kørt i så mange år, så virker det som en no-brainer at gøre selskabet ‘ordentligt’ med et ApS.