• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    danubis2 at 2023-07-06 10:15:03+00:00 ID: jqvdx8y


    Hvad med f.eks. færre marketingfolk i stedet? Det virker mærkeligt at udpege et erhverv der rent faktisk er kritisk vigtigt for statens funktionalitet, i stedet for et af de utallige jobs i det private der bidrager med nul og nix.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Astroels at 2023-07-06 10:45:13+00:00 ID: jqvge8n


      Mit brandvarme take, er at staten også fungerede, da der var færre jurister.

      Det lykkedes os faktisk at drive flere kommuner og amter, med færre jurister i befolkningen, end vi har i dag.

      Jeg kan synes brugen af marketing er nok så åndssvagt; men jeg har da klart skarpere holdninger til kommunikationsansatte i Københavns Kommune end i Lego.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        danubis2 at 2023-07-06 11:24:21+00:00 ID: jqvjxxh


        Og hvornår var det? Jurister har altid domineret centraladministrationen. Jurister er nu engang ret vigtige. Vi vil alle gerne have at vores rettigheder bliver overholdt, at ny lovgivning ikke er fyldt med fejl og huller, som gør at folk kan undgå den, og at beslutningerne der bliver truffet er lovlige.

        Edit. 8 ud af de 10 første statsministre var f.eks. alle jurister.

        Det er da skide ligemeget for denne diskussion om de arbejder for Lego eller Københavns kommune. Marketing producerer intet af værdi for samfundet. Det enten opfinder behov eller forskyder blot, hvilken virksomhed man køber et produkt af.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Astroels at 2023-07-06 12:00:33+00:00 ID: jqvnm51


          Man kan så undre sig over at det var en statskundskaber i central-administrationen, som råbte vagt i gevær i forhold til mink-affæren, mens alle juristerne kørte det igennem; hvis det altså er pinedød nødvendigt at juristerne er der til at sikre, at alt går ordentligt til.

          Vi drev flere kommuner og amter, op til strukturreformen i midten af 00’erne. Når jeg kigger på optaget på Jura, var det mindre i 1980 og 1985. Så i nyere tid, vil jeg sige det er lykkedes at drive samfundet med færre jurister.

          At betragte sin egen faggruppe som uundværlig, er ikke kun jurister forundt; men det må være muligt at have en seriøs debat om hvilket arbejde vi synes er vigtigst at få udført.

          Marketing kan så påvirke at folk køber danske produkter, frem for udenlandske. Det kan sagtens have en værdi for samfundet.

          • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
            link
            fedilink
            dansk
            arrow-up
            1
            ·
            1 year ago

            danubis2 at 2023-07-06 12:22:12+00:00 ID: jqvpy9w


            Der sker jo altid fejl, jeg har ikke tænkt mig at forsvare det sjusk der skete i minksagen. Desuden er jeg hverken jurist eller DJØFer, jeg har bare respekt for det arbejde de laver.

            Og ja, strukturreformen har været en kæmpe fejl. Det har decentraliseret en masse opgaver, hvor det gav god mening at de var centraliserede.

            Det skaber værdi for vores danske samfund ved at hive værdien ud af andre samfund. Det er ikke værdiskabende, det er i bedste tilfælde værdineutralt.