• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    1 year ago

    Phantha1 at 2023-07-05 22:28:45+00:00 ID: jqtl8b4


    Nu har man talt de fag ned i over 10 år, så man burde ikke være overrasket. Det er ikke så meget ansatte i jobbene, der har talt dem ned, mere deres fagforeningsbosser og andre i samfundet.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      GoldenBoobs at 2023-07-06 06:56:59+00:00 ID: jquzddv


      Det er et underligt og skadeligt argument du kører her, hvor du giver fagforeningerne skylden for de dårlige forhold når de italesætter de elendige vilkår deres medlemmer arbejder under. Det er da også lidt selvmodsigende.

      Kunne det tænkes, at det er dem der er skyld i de ringe forhold, der rent faktisk er skyld i dem, og ikke dem der råber vagt i gevær? Den sætning fik jeg vist formuleret således det eneste logiske svar er ja.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Jasper_Dunseen at 2023-07-06 09:12:08+00:00 ID: jqv98df


      Dit argument ville kun holde hvis der med “tale et fag ned” menes at der tegnes et forkert billede af forholdene. Ellers er der jo blot tale om at “tale om et fag”.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        1 year ago

        HiddenSmitten at 2023-07-06 12:41:41+00:00 ID: jqvs5ol


        Han vil gerne have man lyver om forholdene i fagene, så man kan få flere til velfærdsjobbene.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      vukster83 at 2023-07-06 05:54:41+00:00 ID: jquucf0


      Der er jo ikke nogle der taler sygepleje eller pædagog faget ned. Derimod påtaler medarbejderne de vilkår de arbejder under og som borgerne i systemet oplever. Jeg er social og sundheds assistent og synes det er super fedt at hjælpe borgerne med det de ikke kan. Men der er godt nok mange arbejdspladser hvor man ikke har tid til at være nærværende og borgerne vil ikke have varme hænder, de vil have varme hjerter der lytter og ser dem som det hele menneske og ikke en opgave på en køreliste

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      historialcraftsaddic at 2023-07-06 05:45:06+00:00 ID: jqutiq7


      At tale om faktiske forhold er ikke at tale noget “ned” tro mig, vi er MANGE i velfærdsfagene der ville ønske at vilkårene var så vi kunne stå inde for det arbejde vi lægger for dagen

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      1 year ago

      Phantha1 at 2023-07-06 08:37:28+00:00 ID: jqv6qy4


      Velfærdsfagene HAR ikke gode vilkår, og det er helt legitimt at kæmpe for at få det. Og det er heller ikke nogen nyhed, at forholdene ikke er gode. Min mor fortalte allerede i 1980 om hendes forhold på det hospital, hvor hun arbejdede. Hvis det virkede, at køre kampen gennem pressen, var forholdene blevet i orden for 30 år siden. Der er bare det ved det, at dem der træffer beslutningerne og bevilger pengene, de lader sig ikke påvirke af pressen. Den almindelige dansker begynder heller ikke at presse dem, på baggrund af en arbejdskamp taget gennem pressen.

      Til gengæld påvirker kampen i pressen folk til at forstå, at forholdene er for dårlige, og mange derfor vælger de uddannelser fra, endda godt påvirket af familiemedlemmer og venner, der fortæller dem, at det er skodjobs, og at de skal vælge i anden retning. Derved er der ikke nok uddannede til de ledige stillinger, og forholdene forringes yderligere.

      Derfor bliver en arbejdskamp taget gennem pressen i den brede befolkning opfattet som, at jobbene tales ned. Også af mig, som ellers er enig i, at der skal gøres noget alvorligt ved tingene. Det skader ikke, at jeg påpeger, at tingene gøres på en forkert måde. Måder der virker, kender fagforeningstoppen godt, og flere har gennem tiden givet “opskrifter”, men de bruges ikke.

        • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
          link
          fedilink
          dansk
          arrow-up
          1
          ·
          1 year ago

          Phantha1 at 2023-07-06 16:08:45+00:00 ID: jqwlizk


          Der er ingen kortsigtede løsninger, for så var de taget i brug for længe siden, og problemet var væk i dag.

          Vær hvor beslutningstagerne (politikerne) er. Vælgermøderne når valg er udskrevet, er ikke der, hvor beslutninger tages, men kan bruges til at lægge yderligere pres gennem velovervejede og rolige spørgsmål. De er mest sårbare, når der skal besluttes, om de skal på listerne og hvor højt oppe de skal stå. Det er deres personlige økonomi, der er i fare. Derfor skal de vælgerforeninger, hvor de toneangivende sidder, have medlemmer, der jeres allierede (de fleste af jer har ikke selv overskud til det, men det har måske andre i jeres familier eller nogen blandt jeres venner). De personer må meget gerne være aktive gennem bestyrelsen - og de fleste vælgerforeninger mangler folk, der vil have nogen poster. Flere kan være passive medlemmer, som dukker op til de generalforsamlinger, hvor listerne skabes. Stil spørgsmål, og stil krav om handling.

          Sørg for at pressen skriver de gode historier, og spred historierne over alt. Min mor elskede at fortælle de gode historier til familie og venner.

          Og kræv jeres arbejde tilbage som varme hænder, og ikke som dem, der skal skrive en masse papirer, selv om nogen selvfølgelig er nødvendige. Der er papirer og rapporter, der kun bliver brugt til, at andre kan sidde på kontorer og lave statistikker og rapporter, som aldrig bliver brugt til nogen fornuftigt. Så meget kold tid skal konverteres til varm, om det så betyder, at et par kolde hænder mister jobbet, er underordnet. I gennemsnit kan en kold hånd økonomisk erstattes af 2-3 varme hænder.