• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    Wise_Peach7209 at 2024-01-03 18:37:59+00:00 ID: kg5svcd


    Ja HELT sikkert! Det er jeg 1000 % enig i, og var sådan set der næste led i mit argument. For kønskvoter på (leder)stillinger ændrer jo ikke noget for de drenge. Toksisk maskulinitet skader både kvinder, men i høj grad også mænd.

    At kvinder er underrepræsenteret i lederstillinger og der STADIG er et løngab mellem historiske mande- og kvindejobs kan sagtens være sandt og have behov for en indsats, samtidigt med at der er behov for at addressere, at drenge/mænd er overrepræsenterede ift kriminalitet og vold og er dårligere uddannede.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      Vibalist at 2024-01-03 18:50:08+00:00 ID: kg5v0l1


      Okay, men jeg tror stadig ikke vi er på bølgelængde her. Jeg er grundlæggende uenig i (eller i hvert fald skeptisk overfor) at det udelukkende er toksisk maskulinitet der skaber de problemer drengene står overfor.

      At drenge f.eks. klarer sig dårligere i skolen kan jo også være fordi, at uddannelsesinstitutionernes rammer favoriserer pigernes måde at indlære ting på: Altså en struktur der gør pigerne til de privilegerede, og intet har at gøre med toksisk maskulinitet.

      Min helt store anke med feminismen i er, at den sjældent vil anerkende en sådan mulighed. Alt kan føres tilbage til patriarkat og toksisk maskulinitet. Feminismens teorier fremstilles ofte som skinbarlige fakta, men har i højere grad karakter af ufalsificerbare tolkninger.