• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    9 months ago

    Sheepsaurus at 2024-01-03 15:27:04+00:00 ID: kg5nnqr


    Jeg har personligt erfaret, henover 10+ år i min branche, at kvinder ikke blot har fortrinsret - De bliver ansat næsten udelukkende fordi de er kvinder. Jeg har set ultrakompetente kollegaer med perfekte og ekstensive CV’er, blive skubbet til side for inkompetente kvinder direkte ud af gymnasie - Samtlige af disse, værende kandidater som har skiftet fag eller har fundet nyt arbejde andetsteds næsten med det samme.

    Det bringer mit pis i kog når den latterlige; "Jamen kvinder tjener jo mindre end mænd ): ): " kommer frem - Som om kompetente økonomer i alle fag, i hele Danmark, kollektivt tænker; “Ja for helvede, lad mig ansætte dumme dyre mænd så jeg slipper for at betale mindre til kloge billige kvinder.” - Føj for helvede. Fuck af.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      9 months ago

      xinglay at 2024-01-03 18:24:47+00:00 ID: kg5qjrw


      Jeg er meget nysgerrig på det med kvinders fortrinsret - kan du uddybe det nærmere?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        9 months ago

        droolingsmiles at 2024-01-03 19:25:58+00:00 ID: kg61e02


        Det sker i hvert fald i min branche - IT-branchen. Det sker ret så åbenlyst og der lægges overhovedet ikke skjul på det. Jeg kan kun tislutte mig forrige skribent. Jeg har set kvinder ikke alene få jobbet, men hurtigt avancere til trods for at de i en programmørstilling efter flere år ikke kunne kode en enkelt linje. Jeg har oplevet at vi skulle tage lige mange kvinder og mænd til samtale til trods for at vi ret hurtigt nåede ud i kvinder som på ingen måde besad nogle af de efterspurgte kompetencer og dermed sorterede mænd fra som besad dem i stor stil. Jeg har også venner i Universitetsverdenen og der er den slags langt værre.

        Alt det sagt, så er der masser af andre områder her i samfundet, hvor det stinker at være kvinde, men jeg mener bare ikke løsningen er at træde på mændene for at komme højere op. Vi må da kunne skabe ligestilling uden at kompromitere vores integritet.