• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    HelloMangoApple at 2023-11-21 18:26:31+00:00 ID: ka73dfy


    Men Martin, kan du udelukke, at det faktisk kunne gøre en forskel på danskernes klimaaftryk, hvis du nu gik forrest i en ny bevægelse? Vi kunne kalde den bevægelsen mod unødvendige flyrejser, for eksempel.

    Siden hvornår er det at være rig og/eller kendt i medierne ens betydende med, at man samtidig har en pligt til at konvertere folk til bedre livsstile?

    Det er i min optik fuldstændigt vendt på hovedet.

    Manden har knoklet røven uden af bukserne siden han var 20, og fordi han har gjort det, vil du nu prakke ham mere på?

    Hvad med, at du som journalist, begyndte at knokle lige så meget, så du selv kunne starte den “bevægelse”, som du efterspørger, at han starter?

    Du kunne eventuelt knokle på at starte lige præcis den selv.

    Han har det sgu da ikke nemmere ved at “starte en bevægelse” bare fordi han er kendt.

    Det er foriøvrigt en sætning jeg også må brække mig over. Hvem fanden flyver mindre for en eller anden influencer, virksomhedsejer / kendt person gør? No-fucking-body.

    Det sagt, så synes jeg at det er en fucking skændsel at flyve så meget, og samtidig være fuldstændig ligeglad med det. Men jeg kan kun være enig i den overordnede konklusion: Hvis der skal skabes en effekt, så skal der nogle strukturelle ændringer til - fx ved at øge afgifter.

    Ja, så går det desværre udover de fattigste, og ikke Mr. Thorborg himself, men det så må man jo gøre effekten indtægt/formue betinget, hvis man vil ramme alle lige hårdt.