• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    wynnduffyisking at 2023-11-21 18:26:31+00:00 ID: ka6w1ys


    Naturligvis mener han at hans egne vaner ikke ændrer meget men at en flyafgift er mere vigtig. Ikke at jeg er imod flyafgift men det er så tydeligt at hans løsning er at ‘masserne’ der ikke har røven fuld af penge må skrue ned for flyrejser når de bliver for dyre - det vil selvfølgelig ikke være et problem for folk som ham. I.e.: de fattige må sgu begrænse sig, nu tager jeg lige til Costa Rica, hej hej.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      XelNika at 2023-11-21 20:59:16+00:00 ID: ka7lffq


      Sådan helt uironisk, ja, det har da en større effekt at ramme gennemsnitsborgeren end de rigeste 1%. Det virker for mig helt åbenlyst ud fra den citerede statistik. Man kan jo vende den om og sige, at de rigeste 1% danskere står for mindre end 10% af danskernes CO2-udledning. Så hvis vi sigter efter den øvre middelklasse med afgifter, så får vi formentlig et større udbytte end ved at guilt-trippe en eller anden semi-kendis.

      Der er fandme ikke mange danskere, der kan sige sig fri for at ville rejse, hvis de havde pengene til det. I hvert fald ikke at dømme ud fra alle de rejseglade piger på Tinder, som ikke gider matche med mig… Så jeg synes, det emmer af jalousi, når man på den måde lægger byrden over på bestemte personer. Det skal i mine øjne slet ikke være den enkelte persons valg om de vil være klimavenlige, for der vil altid være nogen, der vægter andre ting højere. Det skal gennemtvinges via politik, hvad end det er ved afgifter eller udledningsgrænser på maskinerne.