• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    8 months ago

    TheBakedDane (OP) at 2023-11-21 15:57:51+00:00 ID: ka67had


    Hvis du læser artiklen, eller bare det jeg har citeret her i tråden, så en kan du læse, at den gennemsnitlige dansker udleder mindre co2 end tidligere. Vi har altså gjort en forskel!

    Vi skal bare fortsætte i samme retning, gerne med lidt mere fart på, og så skal vi have de rige klimasyndere med, og de skal straffes der hvor det kan mærkes - på pengepungen, hvis de ikke følger trop.

    Jeg synes uden tvivl forbrugeren har et ansvar, jeg skal nok spise mindre kød, flyve mindre, genbruge osv. men jeg vil ikke gøre det imens de rigeste kan leve i sus og dus i deres egen lille rigmandsbobbel. Og samtidig mener jeg, at virksomhederne har et kæmpe ansvar i at leve klimavenlige produkter. For hvis der ikke er et alternativ for forbrugeren, så vil forbrugeren ikke ændre vaner.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      8 months ago

      abc24611 at 2023-11-21 16:02:45+00:00 ID: ka68a43


      Vi har altså gjort en forskel!

      Misforstaa mig ikke, det er fantastisk at vi (danmark) udleder mindre, men hvilken forskel er det, du snakker om?

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        8 months ago

        TheBakedDane (OP) at 2023-11-21 16:15:49+00:00 ID: ka6aekz


        Klimakrisen kommer til at koste millioner af menneskeliv, det er nærmest uundgåeligt som det ser ud nu, og det gør uden tvivl ondt, og jeg forstår udmærket, at man kan føle dig lidt opgivende.

        Men det er vigtigt at huske på, at har en 0,1c lavere stigning i gennemsnits temperaturen ikke bare redder tusindvis af mennesker, men også utallige dyreliv. Hvis Danmark kan bidrage til, at temperaturen stiger 0,1c eller bare 0,05c mindre og dermed redder tusindvis af menneskeliv og utallige dyreliv.

        Og det er kun temperaturstigninger, men det er jo ikke den eneste gevinst ved den grønne omstilling. Kulkraftværker og benzinbiler dræber langt flere mennesker end vindmøller, solceller og elbiler. Og vælger vi at spise mindre kød, kan vi også stoppe iltsvind i vores have og dermed redder masser af liv i vandet.

        Og det er faktisk det der irriterer mig mest jeg klimabenægtere, selv hvis man ikke tror på klimaforandringerne eller tror det er noget der sker naturligt, så er der enormt mange fordele ved den grønne omstilling.