• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Exo_Sax at 2023-11-14 21:02:15+00:00 ID: k99ja9p


    For mange, mig selv inkluderet, er det nok heller ikke skærmen i sig selv, der er problemet.

    Tværtimod, så er det nok mere konteksten. I min tidligere barndom blev jeg selv passet af Fox Kids og Cartoon Network. Det var ikke det, at jeg så TV, der udgjorde et problem. Problemet for mig var nok snarere, at det var en erstatning for social stimuli. Bekymringen fra min side er mere, hvad det er, børnene går glip af. Uden at ville lyde teknologiforskrækket, så tænker jeg, at man sagtens kan skabe en problematisk tilknytning til teknologien, uden at det nødvendigvis indikeres i barnets generelle, fysiske helbred. Især i en tid, hvor vi ved, at flere og flere børn har det mentalt svært.

    Og før nogen klandrer mig for ikke at have læst artiklen, eller noget i den stil, så tillad mig at citere den:

    Signe Boe Rayce forklarer:

    »Har man det svært, fordi man ser meget skærm, eller ser man meget skærm, fordi man har det svært? Det er et opmærksomhedspunkt, når man ser på de studier, der indgår her,« påpeger hun.

    Det er kritikpunkter, som forskerne bag metastudiet er enige i.

    »Det er en fair kritik af feltet. Vores meta-analyse kan kun samle de beviser, der er tilgængelige,« lyder det fra Taren Sanders, som peger på, at der ikke findes mange eksperimentelle studier på området, som ellers regnes for guldstandarden, når man gerne vil forstå årsagssammenhænge.

    Konklusionerne skal ses på baggrund af, at vi i bund og grund ikke ved ret meget om emnet. Og derfor vælger jeg fortsat at forholde mig lettere skeptisk til den stigende implementering af teknologiske løsninger, når det kommer til at underholde, opdrage og distrahere børn. Skal man udvikle sig hensigtsmæssigt, så er der en masse færdigheder, man gerne skal erhverve sig fra barnsben af, der kan være svære at lære senere hen. Det er, alt andet lige, ikke umuligt at forestille sig, at det kan få konsekvenser, hvis man i stedet for at fokusere på det sociale samspil børn imellem, stikker dem en iPad, fordi den er billigere end en ekstra pædagog.