• farsinuce
    link
    fedilink
    arrow-up
    5
    ·
    1 year ago

    Min hustru og jeg smed stort set aldrig mad ud. Det krævede en moderat indsats.

    Så fik vi barn… Jeg har ikke overblik for hvor mange kolde snaskerester, jeg har tvunget ned for ikke at smide det ud. Vi overgiver os ofte til skraldespanden.

    • letraset
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      3
      ·
      1 year ago

      Lige præcis det her, er hvad vi også oplevede. Inden børn, stort set ingen madspild. Efter børn er det svært at undgå. Jeg gør hvad jeg kan for at agere hønsespand, således at min aftensmad ofte består af en symfoni af snaskerester der er tilovers efter ungens morgenmad og/eller frokost, men det ender altid med at der ryger noget i skralderen alligevel.

      Det er noget jeg er meget utilfreds med, men det er utroligt svært at undgå, i hvert fald for os, selvom vi prøver.

      Jeg siger ikke, at børn er årsagen til at der ryger 1kg mad ud om ugen for en gennemsnitlig EU-borger, men det er en bidragende faktor i min erfaring.

    • SorteKaninOPMA
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      1 year ago

      Nu har jeg ikke børn men… 65 kilo? Det er jo også per borger så det er jo nærmest 200 kilo mad for dig, hustru og barn. Det er nærmest 4 kilo mad om ugen. Er det seriøst oppe i den skala i smider ud?

      • farsinuce
        link
        fedilink
        arrow-up
        4
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Havregrød vejer en del :) Men nej, det er vel ~100g om dagen (skudt fra hoften), vi smider ud af den lilles rester, hvis det er for namset at give videre til far og mor.

        Det, jeg prøver at sige, er, at madspil kan skyldes flere faktorer: sjusk, ligegyldighed, børn, glemsomhed, osv… På visse områder er lettere at sætte ind end andre.

        Løsningsforslag oppefra: Jeg så gerne, at vi tog inspiration fra den franske lovgivning, som nævnt i DR’s artikel.

        // Opdateret: Pudser glorien og retter estimatet fra ~200g til 100g.

      • Grippler
        link
        fedilink
        arrow-up
        2
        ·
        edit-2
        1 year ago

        Mine unger er storslemme til kun at spise deres mad delvist. Havregrød, bananskræller, halve æbler og madder osv., det løber hurtigt op. Vi havde meget tæt på intet madspild overhovedet inden vi fik børn, men jeg er ret sikker på, at vi når omkring 5 kilo om ugen for husstanden nu med to små børn, nok lidt mindre.