Artiklen handler om, at Socialdemokratiets hovedbestyrelse med Mette Frederiksen i spidsen planlægger at ophæve et 55 år gammelt forbud mod dobbeltmandater, som blev indført i 1969. Forbuddet blev oprindeligt indført for at forhindre, at folketingsmedlemmer også kunne være borgmestre, hvilket især var rettet mod den daværende socialdemokrat Erhard Jakobsen. Nu foreslår hovedbestyrelsen, at folketingsmedlemmer igen skal kunne stille op til kommunalvalg, dog uden at kunne besidde både en borgmesterpost og et folketingsmandat samtidig.

Formålet med at ophæve forbuddet er at modvirke den nedgang i vælgerstøtten, som Socialdemokratiet har oplevet, især i større byer som København, hvor partiet har mistet vælgere til andre partier som Enhedslisten. Forslaget møder dog modstand i dele af partiets bagland, hvor nogle lokalforeninger mener, at forbuddet bør bevares for at sikre politikernes fokus på deres vælgere og partimedlemmer.

Mogens Lykketoft, der var med til at indføre forbuddet i 1969, støtter forslaget om at lempe på forbuddet, men er enig i, at det stadig bør være forbudt at kombinere borgmester- og folketingsposter.

  • Kimusan
    link
    fedilink
    arrow-up
    2
    arrow-down
    1
    ·
    8 days ago

    Nu stiller du for store krav til dem

    • BigDanishGuy@sh.itjust.works
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      arrow-down
      1
      ·
      edit-2
      7 days ago

      Ja, jeg ved det godt. Principper og overbevisninger er ikke noget man har, hvis man kun ønsker magt.

      Måske man skulle indføre tidsbegrænsninger på, hvor lang tid man kan sidde i folketinget. Fx max 10år og så kan man ikke stille op igen.

      Advarsel, nedenstående er en lang rant. Nu er du advaret!

      Vi hører igen og igen om politikerlede, bl.a. fra politikerne selv. Men hver gang der kommer et løsningsforslag på bordet, der koster politikerne lidt personligt, så bliver der ikke talt mere om det. Skal vi give MF’ere og ministre samme pensionsvilkår som folket? Uha nej. Skal indtægterne svarer til folkets? Nej nej nej, vi har jo med højt uddannede personer at gøre, de kan da ikke gå til 500k pr år. Mindst 750k, fri transport og bolig, og så en ekstra sjat på 70-100k til div omkostninger.

      Hvis forholdene havde været til folkeafstemning, så havde det nok ikke ført til denne lede. Men når det er personerne selv, der skal afgøre deres egne ansættelsesforhold… Men nej, “vi forstår virkelig ikke hvorfor at I ikke stoler på os… Lad os spare lidt på uddannelserne, så vi får råd til at betale statsunderstøttelse til Novo medicintilskud til slankemedicin og så tager vi en udvalgsudflugt til Hawaii”